5 knäppa fakta om mig

 Jag pratar ofta med mig själv. Alltså, jag pratar inte för mig själv, utan med mig själv, i dialogform. Oftast är det ganska ihåliga och enkla dialoger, men jag kanske borde utveckla det till att prata känslor och hopp och framtidsvisioner.
 
 En av de äckligaste grejer jag vet är när folk har fingrar i munnen. När folk slickar mat från fingrarna eller slickar på dem för att fånga upp hockeypulvret eller biter på naglarna eller vad som helst. Jag klarar inte ens av att se folk på TV göra så. Serena van der Woodsen gör det jämt.
 
 Jag är en snabbduschare och förstår inte grejen med att stå länge i duschen, eller ännu värre: sitta i duschen. När jag är ren är jag klar, därför snackar vi typ tre, fyra, fem minuter. Jag är gift med en långduschare och... jag säger bara att det är en himla tur att vi har två badrum.
 
 Ibland när jag sitter på balkongen visslar jag Rues sång och får svar. Inte från fåglarna, men från någon annan inom hörhåll på någon annan balkong.
 
 Jag har länge drömt om att ha en get. Att ha låter hemskt, men alltså att ha getter som i att ha getter. Jag vill verkligen ha just getter. 
 

Fyra måsten och vad vill ni ha mer av?

 
Ni som läser dagligen får hemskt gärna hjälpa mig med det här: har ni några tips och förslag på vad ni vill se här på bloggen? Mer video? Personliga inlägg och åsiktsinlägg? Mer personlig stil? Recept? Vardagsinlägg och follow me around? Mindre av något/mer av något? Smink, inredning, shopping, träning? Om ni har åsikter så vill jag väldigt gärna att ni lämnar dem till mig, istället för att tänka det eller avfölja mig. 

Åter till dagens "riktiga" inlägg: av olika skäl kan jag inte ta mig för att laga mat. De som följer mig slaviskt (ja, jag inbillar mig att det finns sådana som följer mig slaaaaaviskt) har märkt att det saknas ett inlägg de senaste tio dagarna. Nämligen inlägget där jag sammanställer mina måltider i kategorin "Matsedel och food porn". Men jag klarar inte av det. Det har varit makaroner med ketchup, micropaj, microfiskgratäng, varmkorv med bröd och till och med en microsoppa! Inte likt mig, men det går bara inte. 
 
Jag låter var sak ha sin tid nu. Jag jobbar inte. Jag lagar inte mat. Jag tvättar inte. Jag bedömer inte. Jag planerar inte. Jag läser inte. Det viktiga för mig nu är att se till att jag får äta (må det vara micro), sova (må det vara med hjälpmedel), umgås (må det vara att bli klappad på huvudet när jag är uppkrupen i fåtöljen) och motionera (helst utomhus, men när det inte går får det vara att hoppa hopprep i vardagsrummet). Det är mina fyra måsten. Resten får vänta tills jag är på benen igen. Punkt slut. 
 
 
Och svara gärna på frågan angående vad ni vill läsa mer om. Jag har så många inlägg sparade i utkast som jag kan lägga upp nu när det är svårt att skriva och hålla fokus, men det vore kul att höra vilka av dem som lockar!

Här ska pampras!

Det är inte varje dag som jag tar hand om mig själv och ägnar mig åt pampering. I vinter och vår har det varit väldigt sällan till och med, för det har känts som att den torra norrlandsluften ändå saboterar alla försök. Nu börjar våren närma sig, trots ett totalt värdelöst påsklov med totalt värdelöst påskväder, och jag har fått möjlighet att testa ansiktsmasker och några andra skönhetsprodukter.
 
Jag skriver det här inlägget i samarbete med Ansiktsmaskbutiken och det är jag tacksam för. Efter den här första halvan av vårterminen har kroppen och huvudet kollapsat - jag kommer skriva mer om det senare - och det syns i huden. Den bleknar, torkar ut och får kvisslor. Att lägga mask var verkligen i rättan tid!

 
Okej, man är inte den snyggaste i världen medan masken ligger där, men det var en väldoftande och lätt känsla i huden efteråt, och det är sådant jag behöver. Jag får öva lite mer på att få dit själva masken utan att släppa in så mycket luft mellan. Enklare var det med ögonmaskerna, de var i geléig konsistens och man bara satte dit dem och de höll sig där under hela verkningstiden. 

 
Hoppas att ni tar hand om er själva riktigt ordentligt. Det förtjänar ni! Och jag.
Upp