Hur man håller igång under semestern

Gymmen ekar tomma på sommaren. Jag förstår alla, vem vill vara inne när det är vackert och varmt ute? Utegymmen fylls, folk börjar löpträna utomhus istället och självklart promeneras och cyklas det en hel del. Men bäst flås har jag fått av att hålla mig aktiv i vardagen och genom att göra kul grejer utomhus som kanske inte nödvändigtvis räknas som träning. Exempelvis:

1. Spela 21
Jag spelar gärna 21 och om man håller ett högt tempo och dessutom är lite tekniskt dålig - som jag - så är det faktiskt förhållandevis ansträngande. Tänka sig! Det är klart, folk som är tekniskt duktiga på basket tycker nog inte att det är särskilt ansträngande. 

2. Kasta tennisboll
Perfekt tidsfördriv när man bara parkhänger och inte vill gå hem. Jag vill liksom aldrig gå hem, helst. Så med en tennisboll i jackfickan kan man faktiskt få de flesta att stanna ett tag till. Att kasta lyra är ju så himla simpelt, men eftersom jag är sämst måste jag ta i för att bollen ska nå fram till min lyrpartner. Enter the träningsvärk in the tricep.
 
3. Lek i lekpark
Om de ser bängliga ut, skit i det. Lekparker är ju inte gjorda för vuxna kroppar. Men om de är nya och rejäla och verkar roliga: upp och lek. Klättra, svinga, hoppa, gunga. Det är sjukt roligt dessutom, jag fattar inte att man inte utnyttjade klätterställningarna mer under skoltiden, jag satt ba på nån bänk och spanade på grabbar!
 
4. Bolla på knän och fötter
Jag upptäckte att det var ett himla sätt att få upp flåset för bara någon vecka sedan. När jag spelade fotboll gjorde jag det utan att blinka, men nu är det fan jobbigt! Dessutom var jag kass på det, jag klarade bara fem stycken. Fast det var en opumpad boll också... men fler ska jag klara.

5. Sommarsporter
Brännboll, beachvolley, fotboll exempelvis. Har man tillgång till plan och nät så tennis och badminton. Eller för all del: cricket! Här i Umeå är det till värmeverket på Ålidhem man ska gå, typ när som helst, för där spelar de cricket hela tiden och när de inte tävlar är de glada att lära en. Tyvärr så är det sjukt komplicerat, en hel sommar satt jag och tittade på deras matcher utan att förstå varför de jublade när de jublade och varför de sprang dit de sprang vid olika tillfällen... det var mitt livs bästa sommar.
 
 
Uppenbarligen önskar jag att jag hade klättrat mer och åkt mer skateboard, men orken har verkligen inte funnits där som vanligt. Det är förstås inte så konstigt under en återhämtningsperiod. 
 
Har ni lekt något i sommar? 
|
#1 - Tess:

21 är skitkul! Det är så mycket lättare att röra på sig ändå på sommaren! 😃

#2 - Daniella:

det har varit mycket skogsutflykter! men jag kan faktiskt inte vänta på att hösten kommer tillbaka igen.

Svar: vad kul att du ser fram emot hösten :D
Ljuva Julia

#3 - sarah :

då ska du gå på den här utstälingen =)

#4 - Louise:

21 är ju jättekul ! Dock var det väldigt längesen 😃

#5 - Netti Starby:

Vilka bra tips och jag har varit jättedålig att röra på mig nu under senaste tiden! :-D Kramis

#6 - elin:

Bra inlägg!<3

#7 - Denise:

Bra tips! :)

#8 - Asylmamma:

I sommar har jag upptäckt utfallsteg! Det är fantastisk träning och hjälper min gravid-slitna kropp att inte göra så ont❤️ Ingen lek, men det kommer förhoppningsvis!

#9 - Dixi Wonderland:

Jag hatar lekar haha xD

#10 - Bella:

Så bra tips!

#11 - Carro:

Härliga tips! Jag har mest lekt jaga krypande bebis som äter gräs, stenar och allt annat spännande man hittar på marken 😉

#12 - Kim:

Jag har hängt på lekplatser med småbarn, har inte kunnat leka så mycket som jag velat men visst finns det en viss njutning av lekplatser även för oss stora barn 😄

Svar: älskar lekplatser, men vågar bara leka i tomma och sent på kvällen eftersom jag inte har barn, haha. Men kommer heller aldrig ha barn, så jag får hitta vägar genom det som är socialt acceptabelt >.<
Ljuva Julia

#13 - Amanda:

21 är superkul verkligen! Flåset kommer fram på mig efter bara en liten stund och dessutom så blir det ju aldrig bara en match!

#14 - meh.blo.gg:

Japp, med barnen på många lekplatser

#15 - Ida:

Jag gillar kubb och krocket :) Är dock inget man får upp flåset av men kul är det 😉

#16 - Gabriella :

Åh så roligt och bra inlägg!! Jag älskar att vara ute och spela badminton på kvällarna!! :D

#17 - Pauline Hurtig:

bra tips! vår träning är att jag Theodor haha

#18 - Jennifer:

Jätte bra tips :D

#19 - Anette:

Bra tips där 😀
Har ätit alldeles för mycket och gott under en lång tid nu. Dags att börja röra på sig och bäst att inte gå ut för hårt 😉

#20 - Mirre Sweetwords:

Ohh det låter toppen hakar jag gärna på med dig =D

Svar: vad roligt <3 Heja oss!
Ljuva Julia

#21 - birgitmaria:

21 - det är ju evigheter sen jag spelade det!!

Kommentera här
Upp