Saker jag stör mig på i bloggvärlden

Jag läser ganska ofta om personer som stör sig på att bloggare ofta framhäver sitt liv som bättre än "normalt". Om det är något jag INTE stör mig på så är det just det. Jag älskar att vara avundsjuk på bloggare och inspireras till förändring - älskar att de aldrig har stökigt, aldrig är bakis, aldrig bråkar med sina barn eller partners. Jag älskar att de alltid är sminkade, roliga, välklädda och njuter av livet. Okej, jag vet att det är ett utsnitt av deras liv och att det inte alls är sådär skimrande, men jag älskar att de visar det som är skimrande. Jag vet inte varför, jag är nog lagd så bara. 

Men det finns saker som jag stör mig väldigt mycket på i bloggvärlden (och ja, jag väljer att kalla det bloggvärlden som om det fortfarande var en snäv yrkesgrupp, mest för att jag inte vet ett bättre ord för det...) och det tänkte jag passa på att gnälla över i det här inlägget.

Sedan ångrade jag mig. Sådär bara. Min blogg, mina regler. Jag skulle kunna skriva saker jag stör mig på - men tänk om någon skulle känna sig träffad och bli stött? För tro mig, på ett eller annat sätt är jag mycket förtjust i varje blogg jag läser. Så det blir ingen klagan idag. 

Istället för klagan vill jag lämna er med en uppmaning: vad ni än använder er blogg till (yrke, dagbok, fotoalbum, att hålla kontakt med vänner på annan ort etc.) så ha inte panik. Driv den så som du vill driva den, gör det i din egen takt och i din egen ambitionsnivå. Du är bra!
 
 
|
#1 - Andreas Viasson:

Hur än mycket du försöka "låta bli" din yrkesroll som lärare så lyser det fram tydligt i dina inlägg :-) Gilla!


Svar: Åh, jag tror inte jag försöker "låta bli" så mycket som "låta den vara", haha >.<
Ljuva Julia

#2 - Carolina Thoor:

Fint inlägg! Ja, jag förstår det här med avensjuka då det kommer till bloggvärlden. Det jag ''stör'' mig som mest på då det kommer till just avensjuka är andras underbara fototeknik. Att bilderna bara blir så perfekta! Har säkert med en massa redigering att göra eller skicklighet. Men det är det enda jag tänker på då jag laddar upp mina bilder - dem är inte ens till hälften så bra som resten utav mina bloggvänners är ^^,

Sv; ja, det är den jag menar! Den filmen är riktigt bra ja :D

#3 - Petra:

Vilket sjukt bra och peppande inlägg! Är nog lite på samma bana som dig där, älskar att läsa bloggar som är "perfekta" och bli inspirerad till förändring och att få drömma sig bort lite! Himla fin blogg du har, kram!

#4 - Anonym:

Haha åh jag som var så taggad på detta! Vad man stör sig på har ju i grund och botten med ens egna intressen att göra, och inte bloggaren i sig.

Svar: Haha, kan störa mig på för många smileys, felaktig meningsbyggnad, att vissa storbloggare tjänar massa pengar trots att de är så sjukt tråkiga, särskrivning, satsradning, marginaljusterad text, att man måste fylla i manuellt på Devote, att Devote skickar mail till en varje gång någon svarat på en kommentar men utan hänvisning till blogginlägget... well, jag är helt enkelt en rätt besvärlig läsare när det gäller bloggar jag inte följer. Er jag följer och kommenterar till stör jag mig aldrig på <3
Ljuva Julia

#5 - Bella:

Den var från mig ;)

#6 - Mirre Sweetwords:

Så sant =D

#7 - Mirre Sweetwords:

Försöker också intala mig att jag inte är någon av de störande bloggarna =D <3

Svar: det är du inte, hahaha <3 det är bloggar jag ibland klickar in mig på när jag browsar, alla bloggar jag LÄSER är jag förtjust i och stör mig inte på <3
Ljuva Julia

#8 - Mirre Sweetwords:

Försöker också intala mig att jag inte är någon av de störande bloggarna =D <3

#9 - Carro:

Bra skrivit och fina ord till alla oss som bloggar! :)

#10 - Mia Forsberg:

Bra skrivet! Jag känner likadant - din blogg, dina regler. Jag har tappat motivation till bloggen och kommentarer, det har varit så typ hela sommaren :( Därav blir det inte så mycket inlägg och sega svar på kommentarer, men hoppas få tillbaka lusten snart igen.

Ja det känns skönt att ha någon i samma sits att prata med. Som jag skrev i förra kommentaren så har man samma erfarenheter och vet vad den andre pratar om, utomstående som inte haft dessa sjukdomar kan inte sätta sig in i det på samma sätt. :) Känner igen mig exakt i det du skriver, många förstår inte att man är sjuk när man är utbränd/utmattad. Här är det också många som tror att jag är ledig eller är arbetslös när jag går hemma. Ibland skriver jag ju om sjukskrivningen osv på bloggen, men då har jag nångång (just i början av sjukskrivningen -16) fått höra att jag inte behöver skriva eller prata om det. Men min blogg, mitt val.
Just att man är sjuk pga utmattning har som sagt många svårt att förstå och fattar inte hur allvarligt det är. Vissa släktingar har sagt till mig "Nog vore det bra/bättre om du går ut på arbetsmarknaden och får arbetsrehabilitering" tex.. ÅH så ARG jag blir på det! Det är ju därför jag är sjukskriven för att jag inte klarar av arbete, stressen och inte ens hela min vardag. Det står även klart och tydligt i senaste intyget 31/7 att jag inte klarar vardagen.. Jag har ägnat flera timmar (fördelat på flera dagar) och skrivit överklagan till FK ang. avslag på sjukpenning.. Känns skönt att det är gjort nu, men tar väldigt mycket energi att hålla på när man inte har nån koncentration och inte kan fokusera mer än någon minut..

Hoppas du haft en bra helg fina du! <3

#11 - Netti Starby:

Så himla bra skrivet! :-D Kramis

Svar: Tack <3
Ljuva Julia

#12 - Frida G Svensson:

för mig är det enkelt, jag läser inte de bloggar som inte får mig att må bra.

#13 - Linnea:

Det är din blogg så du får skriva exakt vad du vill, om man inte gillar innehållet behöver man ju inte klicka in.
Tycker personligen att din blogg är super bra ❤️

Svar: TAAACK <3
Ljuva Julia

#14 - Sofia Werlin - mammaliv & hälsoliv :

Så sant så! :)

#15 - Cecilia:

Jag stör mig inte på något i bloggvärlden, eller inget jag kan komma på iallafall.. Haha tycker om att läsa om alla andras liv och resor och hur alla ser olika på saker och ting.. <333

Älskar din blogg!

#16 - Sara Ekman:

Tycker också om att läsa hos de som har "det perfekta livet" typ, haha :) Gillar att bara läsa positivt och se massa fina saker, sånt man blir glad och inspireras av :)

#17 - Pauline Hurtig:

ja man väljer ju verkligen vad man delar med sig av. Tack för lite pepp :)

#18 - Cornelia:

Heja! Jag gillar i alla fall din blogg, blir liksom glad av att klicka in här!

#19 - Daniella:

Jag tror jag bloggar för att försöka peppa mej själv, är jag out there liksom så vore det oerhört pinsamt om jag misslyckas.

#20 - Bunny:

Håller helt med dig i det översta stycket (eller båda såklart men ville prata om det översta, haha) Jag älskar att allt är så PERFEKT i sociala medier! Vill inspireras, bli glad och titta på vackra saker. Förstår väl vem som helst att det inte är på riktigt, hela tiden. Ibland är det väl? Ibland har jag städat och det gnistrar hemma hos mig, ibland har jag inte städat och orkar inte ens ta av mig pyjamasen på morgonen. Kontraster <3

Svar: Åh ja, jag trodde jag var ensam om det här! Ibland är det gnistrande hos mig med, och ibland - typ idag - not so much. Jag peppas av de som visar allt det gnistrande!
Ljuva Julia

#21 - Sanna:

Alltså ja. Tack! Men ibland så är det som om min blogg och jag är ett. Att alla som läser vet varje baksida också, fast det gör de ju inte. Men att en tänker att de säkert fattar att såhär bra är det så klart INTE. Jag gillar i så fall att vända det negativa till något konstruktivt. Inte för att bli klyschig, utan mest bara att... för min egen skull liksom. Om jag känner att något är fel, känns fel eller att mitt tankesätt är fel, så försöker jag resonera istället. Också kan de få läsa lite resonemang och sedan är det tillbaka till mina nya krukväxter, min fika på stan och en riktigt rolig utgång. Eller ja. Inte för att jag inte tror att folk inte skulle vilja läsa om mina nedgångar, motgångar och hemska dagar, det skulle säkert vissa gärna göra antingen för att de vill gotta sig i min olycka eller för att bara känna igen sig i det... är övertygad om att säkert hälften av de som läser gillar att läsa när det går dåligt för mig. Och för alla andra.

Och det är det som gör det här inlägget så bra. Det känns så bra. Jag känner precis som du. Jag får förvisso inte höra det så ofta längre, att det är påklistrat eller fejk. För det är det ju inte, men det är ju att en bara visar en del av livet. Men däremot så kan jag själv känna mig skyldig till att inte visa båda sidorna av det mynt som är mitt liv. Men jag landar i alltid det du skriver här. Det är min blogg. Och jag bestämmer över den. Jag är inte skyldig någon någonting egentligen, men kan jag skänka dem glädje och inspiration är jag gladare än gladast :)

Kram och tack för en bra reflektion!

Svar: Jag tycker att du är så sjukt duktig på att resonera gring det negativa, det upplevs aldrig som något betungande som läsare <3 Jag gillar förstås ärlighet i bloggar OCKSÅ, för jag gillar ett stort brett spann av slags bloggar, men skulle aldrig kunna "gotta mig" i att det går dåligt för någon. Däremot kan jag kräksgotta mig i hur fantastiskt vackert vissas liv verkar, haha <3
Ljuva Julia

#22 - Ronja Therese:

Men åh, ja!! Detta inlägget träffade ju verkligen mitt i prick när man (dvs jag) precis kommit tillbaka i "bloggvärlden" efter några månaders inaktivitet liksom haha! Tack!

#23 - lovisa:

men neeeej! haha, var så himla pepp på att läsa detta inlägg!! berätta, vad hatar du!? :-D

Kommentera här
Upp