När tredje ljuset brinner...

 
Glad tredje advent allihop! Jag har tillbringat söndagen med att göra riktigt mysiga grejer: tända det tredje ljuset, dricka varm choklad, äta godis och slå in de sista julklapparna. Ibland är det allt som krävs för att göra en söndag fin och härlig. Senare ikväll ska jag spela rollspel då planen är att min karaktär Butch ska slakta sina anfäder..!
En liten trevlig jullista

Jag har gjort lite sådana här jullistor förr, men nu i år blir det i alla fall en ytterligare. HÄR är min lista med julfilmer (som inte riktigt skulle se likadan ut i år, men i alla fall!). Svaren på jullistan från förra året, med lite andra frågor, hittar ni HÄR. Den lite mer generella vinterlistan hittar ni HÄR. Nu på lucia kommer den nya jullistan:

Vilka är dina topp 3 julkalendrar?
1. Mysteriet på Greveholm.
2. Dieselråttor och sjömansmöss.
3. Julens hjältar.

Vad är det viktigaste på julbordet?
Vi har inte traditionellt julbord i vår familj, utan har mer en "vanlig" buffé. Viktigast på den "vanliga" buffén är kanariska potatisar med mojo.

Vilken är den bästa julsången?
Carola - Himlen i min famn. Åh, den är så himla fin, jag gråter typ en skvätt när jag hör den och tänker på när mina allra första nior på Östra skolan i Jokkmokk sjöng den på luciatåget.

Vad är det bästa julgodiset?
Well, här blev det svårt eftersom jag är en riktig godisråtta. Julgodiset jag äter året om, eftersom det är min favoritgodis överhuvudtaget, är polkagrisar. Men om man ska ta något ännu mer "tidstypiskt" så säger jag nog min systers mozartkulor.

Hur julpyntar du ditt hem?
Jag pyntar inte så värst mycket, men det pynt jag har är i temat "rött och guld". Väldigt klassiskt och trevligt, helt utan tomtar och bockar och sådant. Jag kör istället på stjärnor, granar och flera ljuskällor.

Vilken är den bästa julfilmen?
Förra året svarade jag inte riktigt på den här frågan på grund av att jag älskar alla julfilmer! Det gör jag fortfarande och jag ser dem gärna om och om och om igen. En del är tragiska, en del är barnsliga, en del är romantiska och andra bara komiska. Jag skulle typ välja en i varje subgenre. Men okej... i år är min favoritjulfilm The Santa Clause. Mysig och barnslig. Fast tvåan däremot är svinläskig tycker jag.

Vad önskar du dig i julklapp?
Ja, ni vet ju vad jag önskat mig. En ny snowboard! Hihihihihi.

Vilken av leksakerna i leksaksparaden från Jultomtens verkstad ville du ha när du var liten?
I början minns jag att jag ville ha nallen som slår kullerbyttor, sedan ville jag ha elefanten med kulor till snabel och sedan ville jag ha Noas ark. Och ärligt talat, som jag minns det vill jag fasen fortfarande ha Noas ark.

Vad är det topp 3 bästa med julafton?
1. Frågesportsspel med släkten.
2. Potatisen och tunnbröden.
3. Julklapparna.

I deleted ”social” from social media.

Vet ni vad som hänt senaste tiden? Jag har typ raderat mitt sociala liv från nätet. Facebook: borta. YouTube: inte på flera månader! Twitter: skriver ibland, men har inga följare och trivs rätt så bra med det. Instagram: bytte profil och följer nu ytterst få människor där. Jag har även bytt telefonnummer..!
 
Min blogg och Instagram och twitter är olåsta - vem som helst KAN kika vad jag pysslar med. Men JAG vet inte vad alla andra pysslar med, jag följer inte kollegor eller gamla kursare och bekanta längre. De jag följer på bloglovin, de jag skriver med i kommentarerna och de typ 17 personer jag följer på instagram är det enda ”sociala” som finns kvar i mina sociala medier.
 
 
Det är förbannat skönt. Jag har mått så dåligt så länge och hjärnan ville mer än den orkade. Så nu behåller jag bara det som är gött av sociala medier och sociala livet som sådant. Jag njuter av att inte veta vad alla andra har för sig, har på sig, har delat eller gillat på sistone.
 
Fram för fysiska vänner och mycket kärlek till bloggvänner! Bort med resten. Ingen vill veta var du köpt din tröja, och så vidare. 
Upp