EN JÄVLA HELG!

 /Inlägget innehåller annonslänkar från Bokus/
 
 
Jag skriver riktiga inlägg även när jag inkluderar annonslänkar, så jag hoppas att folk inte scrollar förbi. Det här inlägget är nämligen något så fint och vidrigt att jag måste lägga upp det: ett boktips som alla - även folk som i vanliga fall inte läser - behöver ta del av. Punkt slut. Boken heter En Jävla helg (dirty weekend) och är skriven av Helen Zahavi. Jag måste tipsa om den å det yttersta, eftersom den hittills inte fått de strålande recensioner den behöver. Jag menar att ALLA kvinnor skulle få nytt djävlar anamma av att läsa den.
 
 
Historien kretsar kring Bella som under sitt liv som kvinna fått utstå gliringar och män som håller midjan på krogen, män som tittar på henne på sätt hon inte behagar och män som tar på henne på ställen som hon inte vill. Det vill säga: något som de flesta kvinnor idag har fått utstå. Men en dag får hon nog. När en man börjar antasta henne via en telefon så får hon nog, och hämnas på mannen. Med hjälp av hans egen hammare. 
 
 
Efter det tar hon hämnd på alla svinaktiga mansgrisar som tror sig ha rätt till kvinnokroppar - hennes egen, eller andra kvinnors. Bella är en hänsynslös hämnare och säger äntligen ifrån, med järn och vrede. Och det är en mycket, mycket befriande läsning.
 
 
De sista meningarna i boken lämnar läsaren med en uppmaning: "Om du, med andra ord, får syn på henne och vill ha henne. Tänk dig för. Rör henne inte. Låt henne bara gå förbi. För utan att veta det, utan att tänka dig för, utan att ha en aning om det, kan du ha lagt din tunga hand på Bella. Och det kan hända att hon just den morgonen vaknade och visste att hon fått nog".
 
 
Direktlänk till boken: HÄR (originalspråk) och HÄR
 
Jag är inte den Bellan, men jag är en Bella, och jag har fått nog. Jag klarar knappt av att läsa tidningarna längre. Om någon tog på mig så skulle jag både slå tillbaka och anmäla satan, liksom jag gör med folk som hotar i anonyma kommentarer. 114 14 är telefonnumret. Sätt igång. Sätt dit de djävlarna som gör att jag inte skulle känna mig trygg på Bråvalla. Få nog. Det är fan på tiden. 
|
#1 - Sanna:

Alltså det här låter ju som en sjuuukt bra bok! Jag måste försöka hinna med biblioteket i nästa vecka och se om den finns där :) Tack för ett bra tips!

#2 - Days by Johanna:

Ja nu är det nog! Låter en bok som ALLA skall läsa. kanske ha den i skolan, svemska undervisninge, om och om igen till alla lärt sig hur man uppförsig.

#3 - Netti Starby:

Låter som en jättebra bok och tack för tipset! :-D Kramis

Kommentera här
Upp