It's teatime and time for tea och tedax och dax för te!

När man har semester samtidigt så är det ju väldigt lätt att råka hamna i det där slentrianmässiga "helg varje kväll". Vi har definitivt gjort oss skyldiga till det i familjen Müller-Sandvik. Ofta ser vi två avsnitt av The handmaid's tale och äter nötter och dricker vin. Så nu försöker vi långsamt föra in "semestriga" men mer hälsosammare rutiner på veckodagarna. Så att det där kvällsvinet blir ljuvligt igen och inte bara slentriandekadens. Enter the kvällste.
 
 
I min vackra kanna från StyleMood fyller lägger jag grönt te om jag är ensam och rött te om jag är med Erik. Sedan är det bara att fylla på med hett vatten (80-90 grader). Den är utformad för att ha löst te i sig, men jag har tyvärr inget löst rött te. Men det fungerar minst lika bra med tepåsar om man bara tar några stycken och låter dem ligga ett tag. Typ fyra minuter. Fördelen med kannan jämfört med att sätta tepåsen direkt i koppen är att den håller värmen så sjukt bra så varje sipp blir hett, hett, hett.

 
Att dricka en kopp te istället för ett glas likör mot natten är verkligen härligt och lika rogivande. Men vet ni, lite dopp vill jag verkligen ha, nyttigt eller ej (det kan ni ju se HÄR, och HÄR, och HÄR och HÄR). Mandelskorpor eller cantuccini eller biscotti (kärt barn har många namn, och så vidare) är den absoluta favoriten som ni ju har sett flera gånger 
 
 
Min kanna kommer från StyleMood som drivs av duktiga Johanna. Direktlänk till kannan hittar i HÄR. Den har sålt slut förr så om i är sugna så passa på att handla. 
 
Nu ska jag börja varva ner lite, inte med The Handmaid's tale och vin utan med några avsnitt Mumin invirad i en filt och fortfarande varm i kroppen av den tidigare härliga drycken. 
Brunch, Scones | |
#1 - elin:

Men åh så gott med te!<3

#2 - Daniella:

http://www.tekungen.se/ köper jag det mesta av mitt te ifrån. Jag ska leta genom min tegömma och se om jag hittar nåt gott grönt att skicka till dej! Jag dricker svart smaksatt, mest.

#3 - Carro:

Så snygg tekanna och känner igen det där, att alla kvällar känns som helg, när man är ledig länge 😂

#4 - Celine:

Har också hamnat i den fällan alltså!

#5 - Biggeros:

Jag har likadan tekanna men en vit. I detta huset dricka mycket te i alla sorter. Visst är det så att under semestern blir det andra rutiner. Trevlig kväll🤗

#6 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Låter onekligen härligt :). The handmaids tale, det är verkligen årets nykomling bland serier. Jag älskar den, riktigt griper tag i en. Längtar efter den nya säsongen som förmodligen om det stämmer kommer till våren :D.

Tekannan är förövrigt jättefin den med :)

#7 - ullie:

ja men gud så onyttig man är på sommaren o ledighet så när allvaret börjar vill man ju bli lite nyttig igen . vi har ofta eller ja mest kanske ja ska säga men te o frökäcke måste bara baka lite mera igen nyttigt men gott o mysigt

#8 - MALIN:

Vilken underbar te-kanna! Kram

#9 - Linda:

Men gud så mysigt med teatime :-D Jag ÄLSKAR te <3333

#10 - Sara Ekman:

Älskar te! :)

#11 - Mirre Sweetwords:

Alltså den tekannan är såå fin

Svar: Jaa <3
Ljuva Julia

#12 - Anna:

Jättefin kanna och så gott med te! :)

#13 - Mia Forsberg:

Jag känner så igen mig i det där, man har lite "semester" varje dag när man är sjukskriven och ledig. Det syns på min kropp kan jag säga, men inte speciellt mycket på vågen faktiskt, så får väl se nått positivt i det ;p Men försöker skärpa till mig nu och inte äta något onyttigt osv allt för mycket i veckan utan försöka hålla mig till helgerna.

Tack för de orden, att du tycker jag kämpade bra med konserten! <3 Jag känner att det är ett framsteg och är stolt över det, även fast jag fick panik och ångest 2 gånger där, men jag gick inte hem i alla fall :)

Hoppas du får en bra torsdag! :) <3

#14 - Åsenslantliv:

Så sjukt fin kanna!!

#15 - Ida:

Så himla fin tekanna 😃 Och jag älskar mariekex, gott med smör och ost på. Testat det?

Svar: Aldrig testat, tack för tipset :D
Ljuva Julia

#16 - JUNITJEJ:

Så sugen jag blev på te och mariekex nu. Yummy!

Kommentera här
Upp