Mat som jag inte tycker om #5

Jag har tagit inspiration från Lovisa. Här kommer ett inlägg fyllt av mat och matvaror som inte faller mig i smaken. HÄR, HÄR, HÄR och HÄR kan ni läsa de föregående inläggen.
 
Krabba
 Jag tror att anledningen till att jag inte gillar krabba trots att jag gillar flera andra skaldjur är för att jag upplever att det smakar... sött. Nästan sockrigt. Det känns onaturligt på något vis.
 
Tomatsoppa
 Tomatsoppa är så himla meningslöst. Jag gör världens godaste tomatsås och man tycker ju att det borde gå att göra tomatsoppa minst lika smarrig, men trots flera försök tycker jag inte att tomat passar i soppa.
 
Messmör
Messmör innehåller för det första vääääldigt mycket laktos, så jag blir ganska dålig av att äta det och för det andra så är det som krabban sött på ett sätt som känns väldigt onaturligt.  
 
Rå paprika
Här har jag verkligen INGEN anledning som förklarar varför jag ogillar rå paprika. Men det gör jag i alla fall. Tillagad paprika tycker jag är himla gott dock.  
 
Sourcream & Onion chips
Det stora problemet här är att jag verkligen älskar gräddfil och jag älskar lök. De här chipsen smakar varken gräddfil eller lök. De är typ söta och sura och dessutom lite pulvriga liksom. Inget för mig!
 
 
Det här är sista inlägget, utöver det här tror jag nämligen att jag tycker om typ allt annat. Jag kan förstås ha glömt en del saker och så är det flera saker jag inte smakat och inte heller vill smaka - som olika slags inälvsmat och surströmming och ostron och sådant... men av det jag smakat och det jag försökt gilla så blev det alltså 25 grejer jag ogillar. Har ni någom mat som ni hellre går hungrig än att äta? 
|
#1 - Grodan:

Jag äter inte krabba sen min morbror lurade i mig att det var spindelkött när jag var liten. Haha! Än idag känner jag paniken när jag ser krabbkött..

#2 - paralyserad:

Rå paprika gillar inte jag heller, fastän jag tycker om tillagad! Det är tvärtom med lax - klarar inte alls av varmtillagad lax men rå, kallrökt, gravad är typ det bästa jag vet!

#3 - Frida G Svensson:

jag gillar inte skaldjur. blä

#4 - JoJo:

kul att få veta vad du inte gillar in matväg. själv så äter jag inte pannkaka, stuvade makaroner eller nån slags gröt ;o

#5 - Amanda:

Haha håller med dig så mycket förutom Sourcream & Union Chips och tomatsoppa det är gott hahaha<3

#6 - JULIA:

Tycker inte heller om krabba, fy usch:(

#7 - Ida:

Ätit krabba en gång och det va verkligen inte gott! Däremot älskar jag messmör!! Kan äta med sked ur paketet 😂 Jag tycker inte om ägg, svamp, koriander.

#8 - Pernilla:

Rå röd paprika är typ det bästa som finns! ( förutom choklad såklart!) Tillagad paprika är bara så vidrigt! :D

#9 - Emelie:

Hihi erkänner att jag ÄLSKAR tomatsoppa och syur cream chips :P Hoppas du har en härlig helg!

#10 - Malin:

Krabba tycker jag inte heller om, men tror mest att det beror på konsistensen på krabbköttet liksom. Det är "torrt" och flag-aktigt på ett sätt som t.ex kräfta inte är. Tycker dock om hummer och det borde ju vara mer likt...

#11 - Josäfin Andersson :

Hahahha eww messmör!! Finns det fortfarande haha??

#12 - lovisa:

haha, vi är helt på varsin ände av paprikaskalan! gillar inte tillagad, men rå är riktigt najs; krispig och lagom söt till typ brännvinsost :-D

Svar: Det verkar vara vanligare åt ditt håll! Men jag får halsbränna av rå paprika, inte så sköj!
Ljuva Julia

Kommentera här
Upp