Muséum är stängda på måndagar och man kan vara ute i alla fall

Två vardagsinlägg på en dag? Fuck, yes! Idag har lyckan vänt vad gäller vädret. Det är hett, absolut, blött! Men himlen är vit och luften är fylld med samma typ av väta som finns i ångbastu och lägenheten blev mer och mer bastu ju längre jag stannar i den. Ut och kut, alltså. Vi tog oss en tur till Bildmuséet. Det var en härlig promenad, men dagvilla som vi är under semestern: det är ju måndag! Och på måndagar håller de ju stängda, museéer. Och vårblomning, som ju stavas blomning och inte blommning, som här nedanför, visar sina sista matta färger.

 
Så vi promenerade strandpromenaden mot Väven till, ett annat kulturhus som håller konstutställningar, bagerier och restauranger samt Umeå Stadsbibliotek. Och en hel massa annat. Vi var där på spelkonvent en gång, på middag en annan, på Afternoon tea en tredje. Och de har haft Harry Potter-dagar och schackkvällar... i mångt och mycket är Väven ett sår på Umeåbornas hornhinna. Det heter inte så, men ni fattar vad jag åsyftar. Men damn it, it's growing on me!
 
På vägen tillbaka mot bilen hittade vi något som liknade en enoooorm kremla med stora, flera liksom runda gungor... ja, ni ser ju nedan:

 
Det var en fantastisk installation och sådär delvis ful, delvis vacker och delvis bara mysig att sitta i. Vi landade där en stund innan vi körde hem för att köpa ingredienser till tapas - inte alls hemgjorda, men sådär goda och plockiga none the less. Go' eftermiddag helt enkelt. 
|
#1 - Norahsmamma:

Du verkar ha haft en härlig dag:)

#2 - Julia:

Men åh va härligt med en promenad, åh vilka fina bilder! kram

#3 - Gabriella :

Så trevligt!! :D

#4 - Linnéa:

Så himla härliga bilder <3 "Uteliv" är nästan det bästa :)

#5 - ullie:

nej men va coll den va o härlig me tak o sitta där även vid regn då
kramizar

#6 - Carro:

Så mysig eftermiddag :) Hihi ja de var goda!!!

#7 - linda:

Åh men så mys, det lät som en superduperdag tycker jag <333

#8 - Asylmamma:

Åh vad mysigt ni fick ändå fastän det var måndag och stängt. Ibland kan jag tycka att det blir bättre när man måste ändra sina planer och bara bli spontan 😃👍🏻

#9 - Ramona:

Mysigt att komma iväg :) Upptäcka och se lite annat <3

#10 - Kattis:

Låter som en riktigt trevlig måndag trots stängda museum!☺

#11 - My:

Åh den såg verkligen jättemysig att sitta i :D

#12 - Mirre Sweetwords:

Men oh så härligt, fin du är

#13 - Caroline:

Häftigt! Jag hade söndag igår, dagvill jag med ><

#14 - Dixi Wonderland:

Mysigt med utflykt :D

#15 - Pauline Hurtig:

vad fint!

Kommentera här
Upp