Inredningsutmaning: allt om mitt hem

Jag har blivit inredningsutmanad av Linda - med frågor ur hem och hus får ni alltså lära känna Müller-mansion lite bättre. 
 
 Favoritpryl i hemmet just nu: Min kaffebryggare tror jag, som äntligen levererar hett kaffe. Och snabbt, dessutom. Vår gamla var sjukt seg och besvärlig så de här är verkligen ett steg i rätt riktning.
 
Här får jag bäst inredningsinspiration: Gossip Girl! Varje lägenhet, hotellrum, loft... det är så vacker konst och vackra möbler och inredningsdetaljer. Och tumblr.
 
Min favoritmöbel: Min DUX-fåtölj som jag köpte för en herrans massa år sedan, som vid det här laget är så mjuk att man liksom kan sjunka djupt ner i den.
 
När väcktes mitt intresse för inredning? Lite intresserad började jag nog bli så fort jag flyttade hemifrån, ett par månader efter jag fyllde 18 år, men det större intresset kom först när jag flyttade hem ifrån Jokkmokk 2015.
 
Mitt senaste köp i inredningväg: Jag har absolut ingen aning... det har varit knapert på den ekonomiska fronten, med mig sjukskriven och Erik som just jobbar halvtid. 

Bästa inredningsbutik: Myrorna eller annan second hand-butik. Det är en hel del i mitt hem som kommer från loppis och second hand. 

Något jag behöver: En ny bostad. I den skulle jag helst inreda maffigt med jordiga färger, tyg på väggarna, och en four-poster-säng. 

The big no no enligt mig: Att ha TV:n på väggen. Mest för att det gör mig så nervös, men också för att TV-bänkar ser så ensamma ut om ingen TV står där...

Vilken blomma gillar jag mest? Jag är inte så värst förtjust i blommor. I hemmet föredrar jag gröna växter och örter och typ träd. Ute i skogen har jag alltid varit förtjust i Linnaea Borealis.

Om jag fick köpa precis vad jag ville köpa: Ett radhus, eller ännu hellre ett parhus! Till det skulle jag behöva vacker konst och gärna en del vråliga statyer också!

Hur ser det ut hemma hos mig? Hos mig ser det helt normalt ut. Vi har mest vita och grå möbler, mest vita och grå tapeter, massor av lurviga mattor och fluffiga sittplatser, böcker längs väggarna och spritflaskor på serveringsvagnen. Det enda som är lite annorlunda är väl att vi har svarta tapeter i sovrummet och att vi har tvättmaskinen i köket. 

Vad skulle jag helst vilja rusta upp? Jag vill inte bo där jag bor. Men hade jag varit tvungen att bo kvar så länge att något ska rustas upp så hade jag nog valt tapeter och golv i vardagsrummet. Och gärna byta spis, kyl och frys. Eller alltså, byta allt helst! Det är så mycket hål och så gamla tapeter och så fula golv... 
 
 
Jag vet inte vilka av mina läsare som gillar inredning, så alla som vill: känn er utmanade, det här inlägget är ert att stjäla och förändra. Så mycket ni vill!
Blogglista, Georg Jensen, Inredning, Lista | | Kommentera |

Finalist i polkagristävlingen och Jehu på sin stridsvagn

Kul nyhet: jag gick till final i tävlingen #minpolkagris. En av fem personer, kan ni tänka er? Ni hittar röstningssidan HÄR och kan alltså klicka på länkarna om ni vill se alla finalisters bidrag. Men allra gladast blir jag såklart om ni röstar på mig, för jag vill minsann koka upp min egen karamell! Jag röstade inte ens på mig själv, hur dum får man vara!?
 
Idag ska jag börja den här arbetsdagen med ett litet gnäll. Så kan jag få skriva det och så gå vidare sedan. Men var tog det vackra vädret vägen? Det är fortfarande varmt i Umeå, men sedan midsommar har solskenet bara vilat bakom tunga moln. Trots att Yr, Klart och SMHI lovat annat om och om igen. Nå, det var det. Jag ska fara fram som ett jehu och leka sommar här inne istället. 
 
 
Jag har roat mig med att åka till Umeås båsloppis, vilken jag kan varmt rekommendera för alla Umebor. Jag har bokat ett bås i fyra veckor. På två dagar har jag sålt för 1216 kronor. Tänka sig, va. Båset ska vara där i över tre veckor till och jag har redan gått plus så mycket. Och om ni inte har grejer att sälja så åk dit och shoppa: det är så himla billigt och klimatsmart och kul! Och lite dammigt, så var redo med näsduk.
Accessoarer, Kläder, MINPOLKAGRIS, Mode, Umeå | | Kommentera |

Julia och Erik tycker till... om sommarmodet!

 
Jag vet inte om ni minns när jag och min make reagerade på vårtrender genom att jämföra åsikter. Vi var ganska hårda i tonen. Men när jag nu postar det här collaget så misstänker jag att det kommer vara lite mer ros än ris. Åtminstone från min sida! Håller ni med mig eller håller ni med Erik?

SUMMER FAVOURITES
 
Pants Missguided | Red Dress | Black lace | Pink Dress | Heels Pier One | Skirt Even&Odd
 
Sponsrat inlägg
 
Pants Missguided
Julia: Jag tänkte skriva diss, men när jag klickade på länken och kollade noga så är det liksom knappar i sidorna och en snyggt fall. Jag tror att jag skulle rocka dessa byxor!
Erik: Dom var ganska snygga. 
 
Red dress
Julia: ÄLSKAR DEN och särskilt "båtringningen" och rosetten i midjan. Jag såg att den finns i blått också, vilket helt klart är mer i min stil.
Erik: Jag tycker att den är fin överlag, men jag gillar inte rosettgrejen.
 
Black lace
Julia: Jag gillar inte ärmlöst och skulle förmodligen känna mig mer "porrig" än "somrig" i den här.
Erik: Alltså den är ju snygg, men den känns inte så himla somrig.

Pink dress
Julia: Cool rygg, men lite för tråkig färg för mig. 
Erik: Som jag nämnt i "vårmode-inlägget" så är jag inget fan av de där fleshiga färgerna. 

Heels Pier One
Julia: Rätt trista, och med sådär smal klack har jag svårt att gå ordentligt utan att få ont. 
Erik: *Skratt* De är ju också fleshiga. Klassiska men fleshiga. 

Skirt Even&Odd
Julia: Yes please, sportig och stilig på samma gång. Det kan knappt bli bättre!
Erik: Snygg, men det ser ut som en sådan man spelar tennis i. 
Så vad säger ni, tycker ni som oss? Och klicka gärna på länkarna, dels för att få större bild och dels för att bidra till hushållskassan.
Upp