6 nyttiga saker jag äter varje dag

Jag har kanske aldrig påstått att jag är en särskilt hälsosam människa. Det är allmänt känt att jag är förtjust i både folköl och karameller. Men jag har tänkt efter och insett att jag inte är himla eländig ändå. Jag gör bra val precis varje dag och det är viktigt att lyfta också det:
 
1. Frukt och/eller bär
Varje dag äter jag en banan och antingen mango, hallon, blåbär eller vindruvor. Så är min rutin, får jag inte i mig frukt och bär till frukost så stoppar jag i mig det till mellanmål. Det är ett inlärt beteende typ!
 
2. Grönsaker
Ett till inlärt beteende som jag är tacksam över är att mina föräldrar stoppade i mig grönsaker varje dag när jag växte upp. Det sitter i. Antingen har jag grönsaker på mackan, en sallad på sidan av lunchen eller till/i middagen. 

3. Fiberknäcke
Min mage är rätt dålig och har varit det sedan 2010 då jag fick diagnosen IBS. Jag är tack och lov oftast bra eftersom jag nu har lärt mig vilken mat som ger mig ont och vilken som inte gör någon skada. Fiberknäcke är en sådan snäll mat som gör min mage lycklig, så jag äter en till frukost eller mellanmål eller till kvällsfika. 

4. Vatten
Jag har en app där jag räknar ut näringsfördelningen på maten jag förtär under dagen. Där kan man också logga sitt vattenintag. Sedan jag började med det i maj har jag druckit mer vatten varje dag och jag börjar äntligen känna igen skillnaden mellan törst och hunger. 
 
5. MittVal Vegetarian
Det är ett kosttillskott för oss som inte äter så mycket animaliska produkter. Jag vet inte om jag EGENTLIGEN har några bristämnen än, men jag började ta dem innan jag får det. Stävja i tid liksom.
 
6. Verum hälsoyoghurt
I morgonsmoothien eller frukostskålen, eller i ett glas med lite brun farin till mellanmål. Men varje dag: minst en kopp Verum hälsoyoghurt (naturell of course!)
 
 
Vilka nyttiga val gör ni varje dag?
Blogglista, Lista, Tips | |
#1 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG:

Så bra saker du äter! :)

#2 - Dixi Wonderland:

Jag dricker mängder med vatten. Det är något som jag alltid gjort :P

#3 - Mia Forsberg:

Intressant och kul inlägg att läsa! :) Jag försöker äta mest nyttigt under vardagarna främst, men visst slinker det ner godis, snacks och fika ibland. Men något nyttigt jag äter varje dag är naturell kvarg, frukt (har alltid en stor skål med fruktsallad i kylen), grönsaker (äter det till varje måltid), ägg är också nästan varje dag på ett eller annat vis, och så proteinshake för muskelmassan och återhämtning av all träning. :)

Tack fina du för de orden! :) <3 Ja den här helgen har verkligen varit den bästa på väldigt länge, kändes så himla skönt! Hade ingen dipp alls och manin (ökade medicindosen på fre) höll bara i sig fre-lör typ, litegrann på sön men inte så farligt. Skönt! :) Ja det är verkligen fascinerande hur måendet kan svänga från en dag till en annan, eller ibland tom inom några timmar. Visst är det jobbigt att ha det så, men jag är rätt fascinerad av hur det psykiska funkar. Å med den här senaste medicinen som jag trappar upp är det ju meningen att jag ska bli mer stabil i måendet när jag är på full dos, så det känns ju skönt :)

Hoppas du har en fin tisdag kära du! :) <3

#4 - Jessica Högberg:

Frukt nästan aldrig, bär då och då...
Någon grönskak slinker nog ner nästan varje dag...
Inga fibrer mer än från kål...
Vatten, ja där är jag duktig!
Tillskott... D-vitamin på vintern
Hälsoyoghurt... räknas smetana?? Hi hi...

#5 - J:

Bär är så gott!

#6 - Matilda Berlin:

Helt rätt!!! Det handlar om den där balansen i livet =) Kram <3

#7 - Alice:

Nice! ^^ Grönsaker och frukt äter jag varje dag, samt dricker otroligt mycket vatten, haha!

#8 - Emelie:

Jag äter extra mycket frukt och grönsaker. Det är väl det :) Kram

#9 - Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Jag dricker också vatten dagligen :)
Annars är jag ganska dålig med regelbundna nyttiga vanor :P Men jag försöker äta frukt/grönsaker varje dag och gör det ganska ofta (speciellt när jag jobbar) :)

#10 - Kattis:

Roligt inlägg, själv är jag också duktig på frukt/bär och grönsaker i någon form varje dag. Vatten dricker jag ganska bra med varje dag...räknas kaffe som nyttigt?😛
sv: Vad roligt att du tycker det!😀
Vad gäller ups and downs tycker jag du ska behålla downs eftersom det är så verkligen ser ut!☺

#11 - Mikaela:

Låter hur bra som helst att äta detta varje dag :D

Kommentera här
Upp