Mat som jag inte tycker om #2

Jag har tagit inspiration från Lovisa. Det blir ett inlägg fyllt av mat och matvaror som inte faller mig i smaken. HÄR kan ni hitta mitt förra inlägg med ytterligare fem grejer jag inte gillar och dessutom har jag tidsinställt tre till. Här ska bashas!
 
Mjölk i glas
 Jag skulle aldrig, aldrig, ALDRIG kunna dricka mjölk. En gång tog jag en klunk för att det påstods att det skulle hjälpa mot halsbränna, men det var plågsamt. När man är uppvuxen med att dricka vatten till maten är det en väldigt onaturlig smak att få ett glas komjölk. Jag tycker att det har en bismak av gödsel. 
 
Saffran
Dyr, vacker och väldoftande krydda. Men som smak är det svårt att få ner. Jag hatar att så mycket smaksätts med saffran under julen, som gör att jag måste undvika bullarna, pannacottan och tryfflarna. Men sedan att folk blandar ner det i soppan, grytan, korngrynen... låt bli!
 
Fylld pasta
Tortellini, ravioli och mezzelune är bara inte min grej. Jag har ätit "riktiga", flera gånger i Italien och Österrike och mammas hemgjorda. Men alltså... det är helt enkelt inte gott för mig och jag misstäker att det är konsistensen - fyllningen blir alltid så mosig och så täckt i pasta och KOKT!? Inte min grej. 
 
Frukt i varm mat
Här spelar det ingen roll om jag jag gillar frukten i vanliga fall: ananas på pizza, banan i någon kasslergryta, apelsin i kycklingen och plommon i karrén. Bara totalt vidrigt, snacka om att förstöra annars god frukt. Efter att jag råkat bli bjuden apelsinkyckling en gång så slutade jag äta apelsiner en hel säsong. Usch. 
 
Färsk rödbeta 
Färska rödbetor är kväljande för mig. Det är det söta, jordiga och den mastiga konsistensen som gör att det inte går ner. Jag har testat alla möjliga varianter, både hemma och på restaurang, men det är bara de picklade som jag får ner. Märkligt, men ingen större skada - hur ofta äter man rödbetor i vilket fall som helst? 
 
 
Det enda sättet att kunna dricka mjölk: i en islatte!
 
Har ni någon mat eller dryck som ni hellre går hungriga och törstiga än att äta och dricka?
|
#1 - Heléna:

Roligt att fortsätta läsandet om mat du inte tycker om :D Jag dricker inte heller mjölk och tur är väl det för annars skulle min mage rasa fullständigt - är känslig för komjölksprotein. Något som finns som jag hellre går hungrig än att jag äter är sill - klarar bara inte den läskiga sega konsistensen och doften av död kryddad fisk *urk*... och när det gäller dryck så får jag helt enkelt inte i mig så mycket som en droppe av havremjölk förrän jag känner att jag dricker flytande havregrynsgröt :( Jag älskar att äta havregrynsgröt, men jag vill inte ha den i flytande form! Kram härliga du och ha en riktigt fin fredag <333

#2 - Jessica Högberg:

Ha ha, mjölk... alltså jag äter massa mejeriprodukter men vi är inte ämnade att dricka annan arts mjölk... i vuxen ålder inte mer... haha

#3 - lyckokatt.blogg.se:

jag är helt knasig när det gäller sånt här - jag älskar ALLT. Men komage-soppan i Kina kanske inte var en hit (tyckte dock ändå att smaken var god(!) jag är nog en ganska tacksam person att mata...haha :)

#4 - Jennifer Queen:

Saffran - LOVE IT :D <3

#5 - blondina:

De gick över snabbt :) ha en toppenfredag :)

härlig å kul läsning :D

#6 - Louise:

Tycker allt de där är gott ju ^^

#7 - Netti Starby:

Alltså frukt i mat eller varm frukt överhuvudtaget gillar jag inte heller! :-D Kramis

#8 - Julia%20Persson:

What tyck du int om mjölk?! de som är så gott, haha

#9 - MALIN:

Är heller inte så stort fan av fylld pasta! Kram

#10 - Bella:

Så kul att läsa!

#11 - Gabriella :

Jag kan inte heller dricka mjölk, tycker att det är såå äckligt!!

#12 - Erika:

Haha åh, igen så tycker jag om allt detta.. ^^

#13 - elin:

Roligt att läsa!<3

#14 - Sussi:

Jag håller med dig i allt utom den fyllda pastan. För det gillar jag..
Ha en supertrevlig helg

#15 - Asylmamma:

Mjölk, har så himla svårt för det! Jag har lite i vissa tesorter, men skulle aldrig få för mig att dricka något som smakar mjölk. Inte gott!

#16 - Tankar om utmattning:

Kan inte heller dricka mjölk, ljummen gräddig mjölk i stora plastkoppar hela dagis och lågstadietiden satte djupa spår. "Du får inte gå ut på rast förrän du druckit upp" Jag hade inte rast så ofta när jag var liten... ;)

Och russin i bröd. Det går inte.

#17 - Alice:

Åh, har också svårt för det där med frukt i varm mat! Kan verkligen bli helskumt!

#18 - Mirre:

Kul att läsa vad du inte gillar ;)

#19 - Mirre:

Kul att läsa vad du inte gillar ;)

#20 - Amanda:

Åh hatar också mjölk haha!!

#21 - Kattis:

Hm den enda jag kunde hålla med om denna gång var rödbetorna!😛
Grattis till Ruff Dimond!☺

#22 - Matilda Berlin:

Haha, alltid såå kul att läsa! Och framför allt hur olika man kan vara! ÄLSKADE verkligen tortilini för ett par år sen - absolut bästa jag visste ;) Kram <33

#23 - Johanna:

Haha rolig lista! Frukt i mat, nä!🤓

#24 - Flisan:

Gillar inte heller frukt i varm mat eller fylld pasta haha :P

#25 - Carolina Thoor:

Härligt inlägg. Saffran, varm frukt i mat och mjölk i glas är något för mig hihi! Det där med tortellini kan jag förstå - försöker lära mig äta det, men får lätt kväljningar. Speciellt om det är tortellini med tomatsås. Blä...

Sv; tackar. Det gjorde den! :)

#26 - Caroline:

Vilken rolig lista! :D Jag klarar inte ens av lukten av pölsa, blev i tvingad det som barn och spydde efteråt, usch. I drickväg så funkar det mesta förutom typ starksprit. Hua :D

Kommentera här
Upp