Mat som jag inte tycker om #4

Jag har tagit inspiration från Lovisa. Jag bashar mat, mat som jag inte tycker om. I huvudsak är jag inte kräsen, men jag har vissa saker som jag tycker tillräckligt illa om för att hellre gå hungrig än att äta dem. Det är inte så att jag skulle spotta ut, men jag skulle inte frivilligt äta följande saker:
 
Brysselkål
Jag har försökt lite då och då, men jag är helt enkelt inte imponerad av smaken. Jag gillar tack och lov nästan all annan kål, så jag går inte utan nyttigheterna. 
 
Potatisbullar
 Tyvärr kopplar jag potatisbullar till gallstensanfall. Jag har gjort egna ibland som jag kryddar med dragon och sådant, men köpta går inte ner så lätt. Det gäller köpt rösti och andra köpta potatisgrejer som liknar potatisbullar i smak och konsistens.
 
Fiskbullar
 Fiskbullar har enligt mig en mycket mesig smak, en fruktansvärt dålig konsistens och en söt, äcklig doft.
 
Blodpudding
Blodpudding smakar sött och blod. Det har en jättedålig konsistens också och anledningen till att jag blev vegetarian i sexan var för att slippa blodpudding, potatisbullar och fiskbullar i skolmatsalen. Man fick oftast vegetarisk pytt i panna istället. 
 
Tonfisk
Jag är inte helt säker på vad det är jag inte gillar med tonfisk. Kanske är det någon slags felkoppling i hjärnan, då det "känns" som kött men smakar som fisk... märkligt nog är de illaluktande tonfiskkonserverna i vatten helt okej, trots att det är torrt och doftar kattmat. 
 
 
HÄR och HÄR och HÄR kan ni se andra matdissar som jag har skrivit tidigare. Berätta gärna om också ni har någon mat eller dryck som ni hellre går hungrig än att förtära!
Mat | |
#1 - Felicia:

Jag har aldrig ätit blodpudding, hehe. Älskar brysselkål dock :D

#2 - GoForFit:

Åh, men brysselkål som är så gott! :)))))

#3 - Hanna Karlsson:

Fiskbullar är ju bara så vidrigt!

#4 - Ida - foto & häst:

Gillar allt där haha, eller ja fiskbullar har jag typ aldrig ätit riktigt, tror kanske jag inte gillar det speciellt haha ;)

#5 - Isabella:

åh vad gott!

#6 - Sara:

När jag var liten och på kalas hos äldre släktingar hittade dom mig i köket där jag stod och plockade överblivna brysselkål från middagen och stoppade i mig...medan tårtorna stod precis bredvid... x'D Älskar för övrigt även fiskbullar i hummersås. :D

#7 - Mirre Sweetwords:

Blodpudding & potatisbullarfunkar, men no no på de andra

#8 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG:

Håller med dig om allt förutom potatisbullar! :)

#9 - Ida:

Gillar allt du rabblade upp förutom potatisbullar. Det är vidrigt!

#10 - Amanda:

Så kul att läsa!! Alltså brysselkål och blodpudding är ju så uuurk hahaha!!

#11 - Sussi:

Blodpudding och Brysselkål äter jag faktiskt. Jag är faktiskt lite chockad själv haha. I övrigt håller jag helt med i din matdiss!!

#12 - Amanda Jona [FOTOGRAF]:

Alltså ett stort JAG HÅLLER MED på samtliga punkter här!

#13 - Daniella:

det finns ett blad på de flesta indiska maträtter som rakt av smakar diskmedel. äckligaste jag vet, kan inte äta indiskt alls längre för det finns i eller på all skit...

#14 - Mikaela:

Jag har också lte problem med både brysselkål och fiskbullar :P Älskar däremot potatisbullar och blodpudding ;)

#15 - Mia Forsberg:

Vad kul att läsa ett sånt här inlägg! :D Jag har också en del (rätt mycket, haha!) i matväg som jag inte gillar, är rätt kräsen ;p Gillar inte bacon, skinka, svamp, bryssekål, syltlök, sardiner/makrill, sill osv. Däremot gillar jag 3 saker från din lista; tonfisk, potatisbullar (även fast det är flera år sen jag sist åt det) och blodpudding :)

Tack för din kommentar/stöttande om Måns-konserten :) Den var väldigt väldigt bra! Har alltid velat se Måns live sen jag började lyssna på han för drygt 10 år sedan, och det kändes overkligt att jag verkligen fick se han på torsdag :D Dessutom på väldigt nära håll med han och så hade vi ögonkontakt flera gånger, jag smälte typ, haha :D <3 Dock fick jag ångest och panik 2 gånger före/under konserten så jag fick dra mig åt sidan där det inte var något folk. K'ändes såklart tråkigt att jag inte klarade mig ifrån de där jäkla attackerna, men samtidigt är jag stolt att jag ändå gick dit även fast jag visste att det skulle vara mycket folk.

Hoppas du får en bra lördag! Har du några planer för dagen? :)

#16 - Josefine%20Elmqvist:

Jag gillar blodpudding haha. Smakar inte alls blod tycker jag. Inte om man inte tänker på det. Det är nyttigt också ;) Men alla tycker olika och det är väl tur 👍🏼🙈

#17 - Ronja knutsson:

Man skall bara äta sådant som är gott! livskvalitet! dock tycker jag ju att allt man gör sin egen variant på blir gott, även om man inte kan äta det när andra lagar!

Kommentera här
Upp