Mina favoritdrycker x12

Jag gillar det mesta i dryckform, i sig. Jag har förberett ett inlägg med dryck jag inte gillar, det är inte mycket. Men här ska vi inte lyfta det illavarslande och otäcka. Här och nu ska jag lyfta mina 12 olika favoritdrycker i olika kategorier. Det var roligt att fundera och bestämma - här är mina! Ni som inte har åldern inne får kika på de första fyra - resten kan läsa vidare.
 
 
Kranvatten
I Umeå har vi väldigt gott vatten i kranen. Man tycker att det borde smaka lika gott överallt eftersom vatten smakar så pass lite, men här i Umeå är kranvattnet verkligen underbart!

Ramlösa Fläder/Lime
Sommarens favorit är fläder/lime som har en subtil smak, men fortfarande bubblande frisk. Och jag älskar kolsyrat vatten, även utan smak.

Pommac
Iskall Pommac får jag vara försiktig med att köpa hem, för finns det så dricks det. I vansinniga mängder - jag kan dricka flaskan på en dag...

Kaffe
Två starka kaffe på morgonen och någon extra under dagen och eftermiddagen är ett måste. Jag vet att det är för att jag har ett koffeinberoende vid det här laget, men det är verkligen så gott!
 
 
Mariestads 3,5%
På ICA är det dessa busar som är favoriten. De är milda ljusa lager och har alldeles lagom med bubblor.
 
Carlsberg Hof 4,2%
På systembolaget köper jag mest hof av ölsorterna. Jag gillar inte öl med hög alkoholhalt och därför är den här alldeles lagom. Ljus lager även denna.
 
Xide Raspberry Blossom 4,5%
Det här är väl egentligen så sött att tänderna fastnar i varandra. Jag tycker inte om cider eller något annat som försöker gömma spritsmak. Men den här är helt okej - iskall ska den vara!
 
Mionetto Prosecco Brut 11%
Smarrig, tycker jag. Som ett milt mousserande vitt vin. Jag vet att det finns delade åsikter om just prosecco, men jag är rätt förtjust!
 
 
Cigarra 13%
Det är gott. Jag kan inte smaka "noterna" i vin i sig, men det här passar bra till mat och fungerar även att sippa på utan. Så jag gillar det. 
 
√ ¿Qué pasa? Chardonnay 13,5%
Det här är nytt hos mig, och kommer från min favorit podcast som ofta pratar om chardonnay från Chile. Jag testade och det var klart trevligt. 

Sidecar (drink)
Det här är en av mina absoluta favoritdrinkar. Sur och söt på samma gång, med en härlig cognacbas. Inte too much liksom.

Dry Martini med oliv
Det här visste trogna läsare och vänner redan. Jag beställer det på krogen, men gör minst lika goda själv (enklare drink får man leta efter). Men akta er för att serveras med citronskal eller syltlök. Yuck. Med oliv ska det serveras!
 
 
Vilka är era favoritdrycker?
|
#1 - Linda:

Härligt blogg inlägg:)

#2 - Carolina Thoor:

Härligt inlägg! Jag är inte direkt en stor drickare då det kommer till alkohol men rött vin i allmänhet är så jäkla gott! :D

Sv; ja, nej två var alldeles för lite. Tycker till och med att tre är för lite, men eftersom att vi tvättar rätt ofta och byter inte alls lika ofta som du gör, så klarar vi oss på tre än så länge :D

#3 - Emelie:

Skulle säga flädersaft, svart kaffe och mojito :) Många av dom du nämner är också jättegoda som sidecar och ramlösa. Hoppas du har en fin helg! Kram

#4 - Julia Wisniewska:

Håller med om kranvattnet, kan nog vara det godaste av allt ändå haha :)

#5 - Tilda Barkselius:

Himla kul att få läsa om dina favoriter :)

#6 - MALIN:

Kul att läsa om! Själv älskar jag också kranvatten och Mariestads! Kram

#7 - ullie:

cola är min stora last :D
gillar Inte vatten men har börjat gilla kolsyrat
sådär me kaffe fick börja lite pga mitt jobb men nja en halv kopp sen så =)

#8 - Anita:

Tee kommer på första plats här, haha! :D

#9 - elin:

Kul läsning!<3

#10 - Linda:

Åh intressant! Älskar prosecco & Cava! Sedan när det kommer till öl, gillar jag sol öl & miller gärna med lime i, så jäkla gott! Gillar alla öl (nästan) men dessa är favoriter!
Svar: Ja det är ju vedervärdigt med banan/frukt i mat, ush! Hade inte en aning att det kallades fermenterade. Ush så himla äckligt ju, vem vill äta något som smakar gammalt & mögel, haha.

#11 - Jamina & Nilla:

Vilken rolig idé! :D Har aldrig funderat på vilken som är min favoritdryck! Dricker nästan enbart te och vatten, men nu finns det ju lite mer att testa!

#12 - Kamilla:

Kaffe först alla dagar i veckan. Därefter får det bli champange och cava. Vinter tid är jag en the drickare.

Ha en fin fin söndag / Kamilla

Svar: Champagne drack jag igår, klart godare än prosecco ;)
Ljuva Julia

#13 - Alice Lindström:

Vilket roligt inlägg! Ramlösa fläder lime är nog min favorit ramlösa för tillfället :D

#14 - Caroline:

Förutom vatten ÄLSKAR jag trocadero och kan lätt häva i mig en flaska på en dag :)

#15 - Josse:

Kul att läsa!

#16 - linda:

Jag dricker helst Prosecco eller en Hugo, du mååååste testa Hugon, - den är sådär barnsligt fräsch och god <33

#17 - Matilda Berlin:

Såå himla kul att läsa! Min favo är nog faktiskt vanligt bubbelvatten =) Så enkelt, såå gott =)) Kram

#18 - Josefine:

Inget fan av öl här, men allt annat lät finfint!

#19 - frida christina:

Men vilket kul inlägg, själv är jag lite mesig och föredrar ett sött riesling!

#20 - Bella:

Xide raspberry blossom är så god! Älskar även den med kiwismak. Sen älskar jag breezer också, typ alla smaker.. och halmstad crush.. och cola zero, måste ju bryta av med lite barnvänligare drycker här också haha.

Svar: Kiwi är jag dödsallergisk mot, suck! :( Men cola zero sugar tycker jag också är dundersmarrigt :D
Ljuva Julia

#21 - Norahsmamma:

Rolg läsning...skulle nog säga vatten med citron & mynta, loka (helst med smak, apelsinjucie och kaffe!

#22 - Heléna:

Vilken roligt inlägg! Mina lagom drycker är bubbelvatten från min soda stream utan smaksättning, Loka citron, Kopparbergs äpple cider 2,25 % och kaffe. Starkare blir det Bulmers, Strongbow, Naked Apple och Magners (gillar man cider så gör man...) och starkt blir det något gott rött, vitt eller rosé - är lite mer flexibel där, men det får absolut inte vara sött! Kram <3

Kommentera här
Upp