Svar på tal i min lilla trevliga blogg

 
Vad fick dig att börja blogga?
 
Jag började blogga för att jag älskade att skriva och jag älskade mig själv. Att skriva om mig själv var därför ett jättehärligt utlopp i början! Jag fortsatte därför att det var superroligt. 
 
Vad är det som är så kul med det?

Skrivandet och bildredigerandet är fortfarande roligt. Att kunna tjäna en liten peng är en härlig bonus. Men bäst tror jag det är att ha läsare, som kan komma med input och egna tankar och funderingar. Ibland känns det som att ha en liten extrafamilj bakom skärmen.
 
Vilka bloggar inspireras du av?
 
När jag började blogga inspirerades jag av ett gäng som kallade sig Kick Back Pack. Influenserna med texter till sina bilder har jag sparat, men gjort om till att likna en comic book mer - ingen vill vara en copy cat. Nu inspireras jag av de flesta livsstilsbloggar jag kommer över. Jag har inte ens något problem med att vara en copy cat längre...
 
Hur upptäckte du eller fick veta om ditt hjärta
 
Märkligt nog sökte jag hjälp mot stress och depression. Jag fyllde i papper och pratade med psykologer och hade mig. Men praxis är att man ska få en fysisk genomkörning för att utesluta bristämnen och sådant. Då hittade man ett bullrande blåsljud från hjärtat som tyder på att det läcker där inne. Så trots att jag sedan blev sjukskriven för psykisk sjukdom hittade de en fysisk sjukdom - på köpet, så att säga... 
 
 
Vilken är din favoritartist?
 
Jag har så svårt att välja för det beror helt på vilken vecka ni skulle fråga. Jag är väldigt förtjust i Miley Cyrus, Eminem och Justin Timberlake. Jag lyssnar mest på band! My Chemical Romance (sad face, de har slutat...), Jefferson Airplane och The Doors till exempel.
 
Vilken är den bästa serien du sett?
 
Samma på den här frågan, svårt att välja. De jag sett flest gånger är F.R.I.E.N.D.S, Sex and the city, Supernatural och Gossip Girl. Men bäst av alla tror jag att Black Books är, haha!
 
Var ska ni fira midsommar?
 
Erik firar med vår kompis Viktor, men jag tror att jag ska svika och fira hos mamma och pappa i sommarstugan. Där har jag firat massor förr och jag ser fram emot att göra det igen.
 
Hur kommer du att tillbringa sommarlovet (oavsett sjukskrivning eller semester)? 
 
Jag gillar långsamma semestrar, även innan jag var utmattad. Därför tror jag att det blir många långa promenader, take away och att lyssna på ljudböcker på en strandkant någonsin. Får jag energin tillbaka hoppas jag på parkfester och sena nätter.

Vilken plats i vårt fantastiskt vackra avlånga land är din favoritplats om du skulle tillbringa en del av din semester där? 
 
Självklart har jag planerat att tillbringa tid i Sörmjöle, tre mil söder om Umeå, där mina föräldrar har sin sommarstuga precis vid havet. Jag tror att det inte finns någon plats jag hellre skulle tillbringa semestern.
 
 
Vilken plats i världen utanför vårt vackra Sverige skulle du helst vilja åka iväg till på långsemester? 
 
Jag tror att jag just nu längtar mest till Zermatt i Schweiz - där är nämligen skidbackarna öppna i juni-augusti. Man åker på glaciären på dagarna, i tunna kläder och kan sola i bikini i byn om man blir less. Om det inte vore för skaderisken skulle man kunna åka snowboard i bikini. Jag vet att jag kanske är ensam om att vilja åka på långsemester till snön, särskilt mitt i sommaren... men det är där jag liksom lever upp!
 
Jag undrar om din utmattning till stor del berodde på jobbet; om du vill/kan fortsätta att jobba som lärare eller om du överväger att/behöver byta bransch? 
 
Det var flera faktorer som spelade in: jag har höga krav på mig själv och min egen prestation, jag hade ett trassligt fritidsliv vilket innebar att jag levde mycket för att jobba och aldrig riktigt kunde återhämta mig efter stress och jag "tar åt mig" av andra människors stress och mående. Så ju fler ansikten per dag desto mer ångest och stress. Med andra ord har lärarjobbet haft en negativ verkan på mig när jag drabbades av utmattning, eftersom det i princip går ut på att träffa och undervisa och inspirera och hjälpa så många olika människor. Jag är inte främmande för att byta bransch, men det vore en stor sorg. Just nu ska jag satsa på att bli frisk bara, sedan får vi se vad hjärnan håller till. Alla som misstänker att de är utmattade borde kontakta vårdcentralen, för det finns hjälp att få!
 
När började du att blogga?
 
Jag har bloggat nästan dagligen sedan mars 2010. 
 
 
Har du ett "mål" med bloggen?
 
Det ultimata målet med bloggen är att kunna arbeta som bloggare och alltså vara avlönad för det. Det är det roligaste jag vet och hade jag kunnat betala hyran med hjälp av blogginkomsten hade jag gjort det, utan att blinka. Det är verkligen mitt drömyrke!
 
Vad är ditt drömresemål?
 
Jag tror att det blir Barcelona. Jag sitter på en Master of Arts in education och behöver bocka av lite konstupplevelser. Barcelona bjuder på mycket Picasso, Miró och Dalí, samt shopping och stränder. Det kan knappast bli bättre för en kuf som jag!
 
Vilket är ditt senaste bästa köp?
 
Mitt senaste bästa köp är nog min tekanna från StyleMood. Den är tung och vacker och håller tevattnet hett från första till sista koppen. Jag är så sjukt nöjd!
 
Var ser du ser dig själv om 10 år?
 
Om 10 år är jag 37 år. Då jobbar jag förhoppningsvis inom skrivandet: kanske är jag bloggare, författare, redaktör eller journalist. Jag hoppas bo i ett hus utan grannar i utkanten till någon svensk stad (nära till centrum, men lite lantligt - i Umeå hade det varit typ Stöcke). Jag hoppas ha ett rikt fritidsliv så att jag inte lever för att jobba, utan jobbar för att leva, och bocka av grejer på mina 100 mål mer ofta än sällan. 
 
 
Något jag har funderat över nu när din energi har stundtals varit för låg för att orka laga mat - lagar Erik aldrig mat?
 
Åh, det här är en klart rimlig fråga! Och svaret är nej, han lagar aldrig mat, men det beror främst på mitt kontrollbehov. Jag har svår bacillskräck och diagnosen tvångssyndrom i bagaget (friskförklarad sedan 10 år tillbaka, men symptomen blossar upp igen när jag är stressad) så jag typ vågar inte äta mat som andra lagar. Men jag jobbar på det! Hade jag bett honom laga är jag övertygad om att han inte skulle protestera. Erik sköter disken, dammsugningen och handlingen. Jag sköter matlagningen, våttorkningen och eftersom jag är den som har körkort sköter jag skjutsningen till affären och andra ställen där bil krävs. Tvätten och städet och det andra vanliga delar vi på. När jag gick in i väggen fick vi i princip göra ett schema. Inte så romantiskt, men då blev det rättvist och det fungerar bra. Mindre gnäll på det viset!
 
Om du fick bo var som helst, var skulle du välja?
 
Jag tror att jag är för hemmakär egentligen, men helst skulle jag bo i Italien så jag kunde äta gott och må gott om sommaren och åka bräda i Alperna om vintern och våren! Helst i en liten idyllisk hörnlägenhet med balkong.
 
Jag undrar vilken typ av lärare du är och hur det kommer sig att du blev just lärare?
 
Min examen gäller svenska och bild från högstadiet till gymnasiet och min legitimation, på grund av yrkeserfarenhet, sträcker sig från lågstadiet till gymnasiet. Jag jobbar inom bild och svenska för åk 4-9. Jag blev lärare för att jag hade en riktigt dålig en i sexan och då sa jag att "jag ska fan bli lärare, och visa hur en bra lärare är". Så, det blev jag!
|
#1 - Sussi:

Det där med att ha en liten extrafamilj bakom skärmen var en ganska så bra förklaring på hur man känner när man bloggar ibland :)
Gillar din ärliga, öppna och färgglada blogg.

#2 - Tove:

Vilka roliga svar :D

#3 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG:

Vad kul att läsa alla dina svar och wow vilket bra köp du gjorde!! :)

#4 - Norahsmamma:

Vad kul att läsa om dig!

#5 - elin:

Roligt att läsa dina svar!<3

#6 - Daniella:

din design är så jäkla fin och du är så himla klok <3 jag jobbar fortfarande på ditt brev ifall du undrar varför jag är så jävla sen.

Svar: Ta din tid, såg att du fick en brutal tandläkarräkning >.<
Ljuva Julia

#7 - MALIN:

Kul att läsa dina svar! Ha en underbar dag :) Kram

#8 - madabouttea.se:

Så kul att få veta mer om dig! :D

#9 - Sara:

Åh, Black Books! :'D Måste se om den nu i sommar, för typ elfte gången... Finns ingen bättre serie!
Du verkar vara en sån lärare jag önskar att vi hade haft, speciellt i mellanstadiet där vi fick byta lärare orimligt många gånger. Du påminner om en tjej vi hade ett tag som alla älskade. Tyvärr var hon inte utbildad...så hon fick inte vara kvar. :( Hoppas din hjärna friskar på sig så du kan fortsätta vara lärare!!

Svar: TACK <3 och JA, Black Books, så äckligt äcklig och rolig ;)
Ljuva Julia

#10 - LIL BABUSTYLE - Here's my story:

Kul att läsa!

#11 - Boel:

Väldigt intressant att läsa :D

Sv: Åh vad tråkigt! Visste inte att du skulle på Håkan egentligen, hade varit så kul om du hade gått med oss :D

#12 - Dixi Wonderland:

Hoppas att du får en fantastisk Midsommar :D

#13 - Netti Starby:

Oj vad många år du har bloggat och det här var jättekul att läsa! :-D Kramis

#14 - Josefine:

Fina bilder!

#15 - Biggeros:

Så intressant att få så mycket info om ditt liv. Jag tycker du är strong och kämpar för att det som du tycker känns rätt. Du är säkert en stor inspiration för dina elever. Att njuta av livet i Umeå och åka skidor i Alperna verkar vara din grej=)Att skriva på bloggen och att kunna dessutom leva av sina tillgångar. Då menar jag även att kunna försörja sig och lite till från bloggen hade jag inte heller tackat nej till. Lycka till🤗🤗Kram

#16 - Mia Forsberg:

Vad skoj att läsa frågorna och svaren! :) Jag gillar också att ha långsamma semestrar och ledigheter, det känns som att dagarna blir längre och fler då :) Sen har jag ju svårt att göra flera saker på en och samma dag, så att ha en fullspäckad dag med aktiviteter finns inte på min världskarta. Jag tar i princip en eller två saker på en dag, det är vad kroppen och jag klarar av..

Tack så mycket för grattisen! :) <3

Ja det är klart att jag också vill ut och jobba, men känner att jag behöver bli friskare och ha mindre besvär innan jag kan gå ut i arbetslivet igen. Eftersom jag har väldigt svårt med mycket folk, sorl, ljud, att koncentrera mig, göra flera saker på samma dag och samtidigt osv känns det inte lätt :/
Hoppas du får en fin torsdag! :) <3

#17 - Bella:

Så roligt att läsa dina svar!

#18 - Saga:

kul att läsa!!

#19 - Carro:

Vilka härliga frågor och svar! Att leva på bloggen hade inte varit fel 😉

#20 - Asylmamma:

Åh vad kul att få läsa om dig! Tycker att första och sista svaret är fantastiska! Hoppas "din" lärare har lärt sig hur man gör av dig nu och att du får fortsätta att utvecklas och tjäna lite mer på det arbetet du gör med bloggen ❤️

#21 - FeliciaO - Everyday /Fashion / Modeling:

Roligt att läsa :)

#22 - Josse:

Så kul att läsa! Jag har faktiskt aldrig varit ute i Sörmjöle, kanske måste dit nu :)

#23 - Johanna Utterberg:

Alltså åh vad kul att få veta mer om dig utifrån dina svar på alla frågor och TUSEN TACK för länk till StyleMood och att du är så nöjd med tekannan! <3 Jag älskar Barcelona så förstår att det lockar som resemål, tror du skulle gilla det, och så härlig plan för var du vill vara om 10 år! Har själv nyss lärt mig att jobba för att leva efter att jag varit väldigt stressad och psykisk nerbruten av anställningsjobb, och det är så viktigt att prioritera sig själv för att få må bra tror jag! <3

#24 - Louise:

Så kul att läsa dina svar! Tråkigt med hjärtat men kommer du inte få äta någon medicin eller är det ofarligt ? Hoppas allt kommer gå bra för dig iallafall! 💕

#25 - Erika:

Så kul att läsa! och åh,My Chemical Romance, de lyssnade jag på förr :)

#26 - Amanda:

Kul att läsa<3

#27 - ullie:

ja men då har vi bloggat lika länge ja började feb 2010
Fira du var du vill oavet vad.. man ska må bra utav det o ni vet var ni har varnn ändå så då funkar

#28 - Alice:

Roligt att läsa, Justin Timberlake är ju sååååå bra! :D

#29 - Celine:

Friends är ju bland de bästa serierna som finns <3

#30 - Katta:

Roligt att läsa dina svar! :)

#31 - Linda:

Men åh fina du, hoppas att det inte kommer att påverka dig på ngt sätt med ditt hjärta, eller kommer dom operera för att stänga hålet?
Svar: Ja men vad skall man ta sig till liksom, hehe. Inte så mycket man kan göra åt saken men en liten stund kan man väl få sura,hehe. Ja det kanske var så med peach färgen;)

#32 - Denise:

Barcelona är verkligen helt fantastiskt kan jag säga efter två vändor dit. Ett stad som du absolut bör besöka! :D

#33 - Pauline Hurtig:

så intressant att läsa dina svar :D

#34 - Mirre Sweetwords:

Vi har bloggat nästan lika länge, jag började juni 2009 =D

#35 - Junitjej :

Kul att läsa om dig! Jag hoppas att du snart blir frisk!

#36 - Junitjej :

På vilka sätt märkte du att du var utmattad?

#37 - Carro:

hoppas du kan hitta tillbaka till läraryrket! det är otroligt påfrestade men jag saknar redan mina elever! ska försöka njuta av sommarlovet dock :p

Svar: Jag saknar ingenting. Men hoppas självklart att det kommer tillbaka jag också.
Ljuva Julia

Kommentera här
Upp