Vegetariska tankar

Jag överväger att bli vegetarian. Min kostplan från dietisten innehåller ändå mest plantbaserat och en del mejeri, så varför inte? Jag har ändå svårt för ägg och kyckling, medan min make har svårt för fisk. Så kanske det är dags! Under den här sjukskrivningen har det ju blivit mycket färdigmat, och mycket av dessa färdiga rätter har innehållit djur, men jag funderar alltså på att ge upp det. Kanske det kan hålla mitt blodsocker mer stabilt och inspirera mig att laga mer egen mat!
 
 
Jag tänker inte skriva att "från och med nu är jag vegetarian" utan jag ska börja fasa ut och göra aktiva val utifrån min lilla lista från dietisten. Så att jag får i mig all näring jag behöver men utan skuldkänslor. Peppad!
|
#1 - paralyserad:

Själv så skulle jag vilja bli vegan men precis som du så börjar jag med att fasa ut och låta det ta den tid det tar utan att ställa krav! Hemma så äter jag inte kyckling eller rött kött och försöker välja bort mejeriprodukter (men äter kvarg, vasslepulver och ibland ost).

#2 - Alice:

Låter bra! ^^

#3 - LIL BABUSTYLE - Vem sa att man inte kan läsa tankar? :

Vad bra! Jag försöker också. Jag har dock så himla svårt för att gilla t.ex. kikärtor, bönor och annat... Men ja gillar inte kött lika mycket som förut. Det känns rätt bra ändå.

#4 - Heléna:

Go Girl Go!!!! Heja dig bästa Julia!!!! Blev supersugen på Halloumiburgare nu - är ju så gott :D :D :D Lycka till nu med det mer gröna alternativet och hemlagat :D Kramar <333

#5 - xolizzie.blogg.se:

Behöver du en ny fondation? Jag tävlar nämligen ut en Fit Me! fondation till en vinnare som dras vid midnatt (00:00!) In och tävla på min blogg vetja! kramis / Felicia

www.xolizzie.blogg.se

#6 - Linda:

Låter vettigt!! Jag var nästan vegetarian förr några år sedan, men gick över till kött igen när jag flyttade till Kina. (Var vegetarisk på grund av att jag inte gillade smaken, men nu älskar jag det!) äter dock intw mängder, men lite kyckling nu & då..

#7 - Netti Starby:

Oj vad spännande och jag ser fram emot dina recept i framtiden! :-D Kramis

#8 - Sabina, mamma vid 15 och nu 3 barns mamma!:

Sv; Jag går också hos psykolog, eller nej det gör jag inte haha. Jag HAR gått hos pyskolog men hon jag gick till tyckte jag inte speciellt mycket om och för tillfället var jag i en rätt bra period så jag var dum nog att avsluta det.. Behöver nog ta upp det igen känner jag.

#9 - Emmy :

Går i samma tankar som dig! Är ju så fräscht med vegetariskt, både för hälsa, miljö & djur!

#10 - Amanda:

Vegetariskt är väldigt gott faktiskt<3

#11 - Jennifer Queen:

Jag hade aldrig klarat mig utan kött haha

#12 - Bella:

Tycker absolut du ska köra på en vegetarisk kost om du känner för det! Dock kommer inte vegetariska substitut hålla blodsockret mer stabilt än kött, det gällande kosten som påverkar blodsockret är nämligen glukos och insulin, så här ser man till snabba kontra långsamma kolhydrater (måste dock poängtera att snabba kolhydrater inte är farliga, förutsatt att man inte överkonsumerar dom då, men inget är bar i för stor mängd). För ett stabilt blodsocker är det viktigt att äta regelbundet, alltså både huvudmål och mellanmål, och se till att få in bra med näring i kosten. T.ex en rågmacka med bra pålägg som ost eller avokado ger ett betydligt mer stabilare blodsocker än till exempel godis. Dock måste man komma ihåg att kroppen varken mår bra av för lågt eller för högt blodsocker - det är därför den där balansen är så viktig.

Oj vilken lektion det här blev nu haha, förlåt, jag råkar bara vara relativ insatt och finna det här med kost och träning otroligt intressant. Och om du blir vegetarian - se till att ändå få in dom näringsämnen som du eventuellt går miste om. Vidare kan jag verkligen rekommendera oumph, vegoskivor och fryst qournlasagne. Otroligt gott!

Svar: Åh, men då kanske det hjälper blodsockret ändå, för när jag var vegetarian (i sju år, shit!) minns jag att mina hungerskänslor var bättre, så jag åt mer ofta. Men näringsämnena har jag koll på genom Lifesum, en app jag har, så det borde inte vara någon fara :D
Ljuva Julia

#13 - Sandra Leone:

Så bra grej ju, lycka till! Det finns massor av kul vegetarisk mat att laga.

#14 - Pauline Hurtig:

åh så kul! :D

#15 - Caroline:

Det är nog smart att ta det lite pö om pö, hoppas det går bra :) Finns ju så mycket gott som är vegetariskt idag :)

#16 - Bea:

Jag är nog minst lika peppad som dig eftersom att dina vegetariska matinlägg var en stor inspirationskälla för mig till att ta steget att bli vegetarian :)

Svar: Vad roligt!! Nu är det bara fredag, men hittills har det gått bra med det vegetariska :D
Ljuva Julia

Kommentera här
Upp