Jag blev sjuk

Det här är inget kul inlägg att skriva. Det finns så mycket som ni inte får läsa om på bloggen för att det är för personligt, det rör andra människor och det är inte kul läsning hur som helst. Jag har fått utmattningssyndrom, som ju är så vanligt vid det här laget att man ju tycker att jag borde vetat bättre än att hamna här. Så många gånger jag läst om det, hört om det, sett det bland mina kollegor och vänner... hur kunde jag? Och hur kan samhället och livet bete sig så illa att en stressjukdom är vardagsmat..? 
 
 
 Sjukskrivning
 
 KBT-terapi
 
 Motion dagligen
 
 Fasta rutiner
(mat, sömn, aktiviteter)
 
 Mycket omhuldning
och sociala möten
 
 Byta miljö
 
Men nu vet vi det här. Nu vet jag var alla mina åkommor kommer ifrån och jag kanske misstänkte innan men nu vet jag. Så nu behöver vi inte skriva mer om det i det här inlägget. Del i behandlingen är nämligen att göra allt det jag så länge undvikit på grund av rädsla för ångest och stresspåslag. Så nu kör vi. En hel massa soul search på G. Nästa läkarbesök är först 12 juni.
 
 
Jag inser att det här inte svarar på några eventuella frågor... men ställ dem i kommentarsfältet eller skriv till mig på mailen eller ring mig.
|
#1 - Anita:

Men så trist.... Ta hand om dig!! <3

#2 - Amanda:

Hoppas du kommer bli bättre nu när du kommer få behandling!! Och tack för dina fina ord på min blogg <3 Ta hand om dig! kram

#3 - Amanda Jona [FOTOGRAF]:

Har nästan förstått av tonen på dina senaste inlägg att detta varit påväg, ta hand om dig fina du! KRAM! <3<3

#4 - Jessica Högberg:

Hjärtat! Var räd om dej...

#5 - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG:

Gud vad jobbigt! All kärlek till dig! <3

#6 - Moa:

Oj så jobbigt men skönt att du tar tag i det ordentligt!

#7 - Mirre - Sweetwords:

Se till att bli frisk från detta och det lär ju få ta den tid det tar, man kan ju inte skynda på det alls,

Kram och så underbar bild på dig, DU ÄR BÄST

Svar: DU är bäst, kära Mirre!
Ljuva Julia

#8 - birgitmaria:

Det blir ju jättekonstigt att skriva "krya på dig", men du kanske förstår vad jag menar ändå.
Sen tror jag det är ganska vanligt att man inte upptäcker det innan det är för sent så att säga. Vi är alldeles för duktiga på att hålla ut, bita ihop och tänka "det går över snart... så fort det här är över så ska jag vila osv". Så ta hand om dig!! Målet ska ju vara att du ska få må bra <3

#9 - Celine:

Lycka till med att friskna till nu då <3

#10 - Heléna:

Massor av kramar till dig finaste Julia <333 Jag har själv varit sjukskriven för utmattningsdepression och jag kan verkligen rekommendera lååååååånga promenader och gärna i sällskap av söta Ådd Målli eller med en kamera för att rensa hjärnan <3 Ta väl hand om dig <333

#11 - carolines:

Men så himla viktigt inlägg ändå!! Har själv varit sjukskriven pga utmattning och det är så viktigt att ta upp! <3

#12 - carolines:

Svar: Bates Motel är en skräckserie =) Baseras på Norman Bates från filmen Psycho, om det ringer någon klocka!

#13 - Mia Forsberg:

Som du vet tycker jag det är så tråkigt att du också drabbats av utmattningssyndrom! :( <3 Men vi får kämpa på, även fast det är riktigt tufft många gånger.. Jag försöker också ha fasta rutiner med mat, sov/vaknatid, aktiviteter (gymmet, handla) osv. Sen jag blev utbränd klarar jag inte mycket spontana grejer utan vill ha allt typ planerat och kontroll på vad jag ska göra och när det ska bli av. Var ner på Apoteket och Coop idag före 11 och tänkte att det inte skulle va så mycket folk eftersom det var rätt tidigt och inte lunchtid, men blä vad folk! Har inte haft ångest och panikattack knappt alls sen jag fick nya medicinen (som jag haft lite över 2 veckor), men idag kom det där på affären när det var mycket folk och ljud.. Usch! :( Så väldigt skönt att vara hemma nu i det trygga.

Ja det är verkligen härligt när man fått gjort något som man inte var särskilt sugen på, men som man ändå gjorde (som städningen). En del av mina utmaningar är ju att försöka göra nån aktivitet även fast jag inte har lust, för annars blir depressionen än värre om jag skjuter på allt och inte tar tag i saker. Har blivit bättre på det men än är det mycket som jag inte orkar ta tag i direkt, vissa grejer tar flera veckor innan jag tar tag i dem.. Men det kan bara bli bättre.

Det är verkligen superkul att Umeåvistelsen är bokad, då har man något att se framemot när det känns tungt! Ja Avion är ett ställe jag verkligen måste besöka i Umeå, hört så gott om det från både dig och andra Umeåbor som jag följer på sociala medier. :) Visst ligger det där förbi Teg mot flygplatsen, var de planerade att bygga IKEA? Vet inte alls var det och IKEA är men har gissat att det är på det området. ;p Det skulle absolut va kul att ses över en fika där när man ändå är! Som du säger har vi ju pratat väldigt många år, minns att vi började när du gick lärarutbildningen och jag socionom :) Trots det har jag aldrig sett dig IRL när jag bodde i Ume, varken på stan eller universitetet ;P Så är absolut på tiden!

Hoppas du får en bra fredag och att den blir bättre än gårdagen :) <3

#14 - Norahsmamma:

Lycka till med tillfriskandet! Stor kram

#15 - Bunny:

Lycka till med behandligen! :O

#16 - Jasmine:

Julia, jag vet att du är en kämpe och att du kommer ta dig ur denna svacka.
Många kramar!

Svar: tack så mycket min vän <3
Ljuva Julia

#17 - Sara Rödett:

Har inte kommenterat på länge, men läser varje da´! Massa kramar och kärlek till dig! <3 Ta hand om dig!

Svar: Åh I know, jag är också lite långsam att kommentera, även om jag är snabb att "svara". Och jag följer dig ju på Instagram också där ditt aktiva flöde verkligen gör min dag <3
Ljuva Julia

Kommentera här
Upp