Jag vill ha gröna fingrar

Jag hade tänkt delta i den här trevliga tävlingen som blogg esse håller: #växtkärlek. Jag har i sig inte gröna fingrar, men jag har alltid velat ha - så jag anmälde mig och vad tror i hände med min tur? Snö. Minusgrader på nätterna. Utmattningsdepression. Hur ska jag nu klara det? 

 
Jag tänker att ett nytt växtintresse kan ge mig den där "återhämtningen" som min psykolog poängterar att jag så desperat behöver. Hon har rätt: soffan är inte min återhämtning. Jag ligger bara där och tänker på allt som hänt, som skulle kunna hända och på allt som absolut inte händer nu. Men förutom att plantera en liten sketen växt i min tjusiga tekanna som har förlorat sitt lock har jag inte kommit längre. 
växtkärlek | |
#1 - Bella:

Men, det är ett steg på vägen! Jag tycker att du ska försöka ta hand om växten och vara stolt över att du faktiskt försöker. Det ÄR tufft att gå igenom det som du kämpar med.

http://nouw.com/bellss

#2 - Sara:

Åh nej vad synd att det inte alls gick som du tänkt när du anmält dej till tävlingen! Men vad bra om du kan hitta vilan i ett roligt intresse, och ha något du tycker är kul att syssla med

#3 - Dixi Wonderland:

Jag är så glad att vi har 3 levande växter här hemma. När jag var 11 hade jag 73 växter i mitt sovrum xD Man kan säga att jag var smått besatt hahaha!

#4 - Josse:

Är exakt likadan, vill också ha gröna fingrar.. :)

#5 - Carolina Thoor:

Det här klarar du. Du är så duktig! :)

Sv; ja, korvstroganoff är riktigt gott! :D

#6 - paralyserad:

Det är ju i alla fall en bra början! Och mer än vad jag har gjort, har också tänkt att jag ska plantera en massa saker men har bara lyckats med att döda mina chiliplantor från förra året haha.

#7 - GoForFit:

You can do it :* Att få upp intresset för något sådant är definitivt avslappnande. Jag tar till målning när jag behöver lite sinnesro :)

sv: Haha, ja, man måste ju inte fira sina födelsedagar. Så olika från person till person om man vill eller inte vill fira:D

#8 - Kattis:

Men du har iaf kommit så långt vilket är bra, det gäller att hitta vad som ger rätt återhämtning för en själv...ibland tar det tid. För mig tog det tid, hade många dagar på soffan under en lång tid när jag inte var sugen på nåt. Sen började jag hitta tillbaka till foto, promenader, läsning och att skriva för återhämtning. Så det kommer ska du se!☺

#9 - Anna:

Har du provat att odla i pallkragar? Annars är det väldigt bekvämt:)

#10 - Amanda:

Alltid en början i alla fall! Gulligt vart det :)

#11 - Mirre - Sweetwords:

Jag tänkte också först anmäla mig, men har inte tid att kunna göra saker för att få ihop växtliga inlägg

Svar: eller hur, hur ska det gå liksom? :D Nåja, tanken var god, för min del.
Ljuva Julia

#12 - Sofia%252520-%252520bipol%2525E4r%252520och%252520f.d%252520laestadian:

Jag är säker på att det bor någon med gröna fingrar i mig, har inte plockat fram henne bara :) Annars vill jag bara skicka dig en massa styrkekramar!

#13 - Heléna:

Hoppas de gröna fingrarna växer ut och att solen tittar fram hos er :D Här har vi haft sommarvärme och maskrosorna blommar för fullt på gräsmattorna redan - helt sjukt så fort det gick från vintersnö till maskrosor!!! Kramar <333

#14 - Anita:

Är galen i växter!! :D
Kul att du planterat i en kanna !

#15 - Pauline Hurtig:

vad fint!

#16 - birgitmaria:

Gröna fingrar vad är det? Jag överlåter allt sånt till min man, jag vattnar knappt blommorna.

Svar: Det är tur att jag bor i lägenhet, vår trädgård skulle se ut som skit.
Ljuva Julia

#17 - Sanya:

Önskar jag hade gröna fingrar.. Har för tillfället 2 stackars växter här hemma som blir vattnade varannan månad ungefär. Min mamma som är växttokig blir galen på våra tomma fönsterbräden hehe.

Kommentera här
Upp