Septembersammanfattningen

Den här listan är en omformulerad version av Johanna Utterbergs originallista. Ni hittar henner fantastiska blogg HÄR och månadssammanfattningar bland annat HÄR.
 
Mitt inlägg innehåller en annonslänk från Bokus, märkt med *.

 
Månadens bästa beslut: att operera ut P-staven. Detta gjorde jag den första september och alltså tog jag ett exceptionellt bra beslut på månadens allra första dag. Bra jobbat, Jullan. Tack ska du ha, Jullan.
 
 
Månadens längtan: Vintern. Jag HATAR hösten. Jag hatar allt.
 
Månadens bästa läsning: Jag kan inte säga att jag läst något speciellt bra den här stackars septembern. Inte ens några riktigt bra blogginlägg tycker jag att jag har fastnat för - mina egna allra minst. Jag har läst om Hummelhonung av Torgny Lindgren* vilket är ett fucking mästerverk och helt otroligt fascinerande för en Västerbottning som jag, men det är som skrivet en omläsning - gills det ens då?  Det är i alla fall ett klart boktips!
 
Månadens bästa inköp: jag har köpt en motsvarighet till GoPro - alltså en actionkamera. Den är pytteliten och rosa, enkel att förstå sig på och hantera... jag fick med fästen att sätta den på hjälm, bröstkorg, cykelstyre och en anordning som jag ärligt talat inte fattar var den ska fästas... dessutom fick jag givetvis ett vattenskydd också som gör att jag kan åka bräda och dyka 30 meter med den, om jag vill. 
 
 
Månadens upptäckt: Att det blev en politisk kamp angående kyrkovalet. När sossarna vann (stort) blev jag glad, men vad hade hänt om SD vann? Då hade jag sagt att det vore bättre att helt avpoliticera kyrkan. Så nästa gång det är kyrkoval ska jag nog rösta på POSK (=partipolitiskt obundet alternativ i kyrkoval) för att inte vara hycklig.
 
Månadens träning: Jag har inte tränat så frekvent egentligen, mest vardagsmotion: jag har cyklat till och från jobbet och till och från affären och till och från stan och lite sådant. Men i början av månaden hade jag ett fantastiskt pass för ben och nedre rygg.
 
Månadens middag: Bäst är självklart SEN Street Kitchen där jag igen beställde Bangkok Time, vilket är min favoriträtt därifrån hittills: en gryta med mycket chilismak.
 
 
Månadens vrede: Som skrivet i månadens längtan hatar jag allt. Det har sina skäl. 
 
Månadens favoritfilm: Cloud 9 kanske, eftersom den är en gullig snowboardfilm från Disney. Jag har inte sett på bio, men jag har sett den gamla Det som förberedelse för att se Det på bio så småningom. Gamla Det gav mig inga chills när jag såg den, men jag drömde nattliga mardrömmar om den, så nog kan den vara värd att nämna också...! SVINLÅNG dock...
 
Månadens favorithändelse: Kanske att jag ätit ute så mycket (=stora framsteg för mig): middag på Pinchos med jobbet, öl på Plectrum med jobbet, lunch på Times Kitchen med pappa och farmor, middag med mamma på Rosegarden, lunch med pappa på Ålidhem sushibar, lunch med släkten på Evy's... Det var inte illa..!
 
Månadens dryck: När Erik blev sjuk/inflammerad/trasig i käken så kunde han bara äta yoghurt och gröt och sönderkokta snabbmakaroner. Men så köpte vi en liten prosecco att dela på för att få de där såsiga måltiderna att vara mer lockande. Det funkade för mig!
 
 
Månadens målutvärdering:
1. Skriva 5 dikter till poesiboken √ 
Med råge, snart är hela boken klar och jag kan knappt förstå det..! Som jag drömt och planerat och fantiserat, sedan kommer en dag då jag bara sätter igång och fortsätter och fortsätter och fortsätter. Idogt arbete ger resultat. 
 
2. Träna regelbundet - 
Nja. Mer i början än i slutet. Men jag har inte varit helt pigg, tarmen och huvudet har spökat något så vansinnigt. Jag har tränat oftare än förr, men mer sällan än att få tillåtas kallas "regelbundet".
 
3. Äta fisk minst tre gånger √
Jodå, nog klarade jag det målet, men jag är fortfarande inte särskilt bra på att laga fisk, det blir alltid snäppet överstekt... suck!
 
Kommande månads mål: 
1. Skriva snapchat-kapitlet i min roman.
2. Vara godisfri hela månaden.
3. Höstpiffa hemma (såsom att stöka fram ljus, byta soffkyddarna, städa bort sommarkläder etc.)
4. Äta vegetariskt minst 50% av måltiderna.

Har ni några mål med oktober tro? 
|
#1 - elin:

Kul inlägg!<3

#2 - Netti Starby:

Men oj vilken söt liten kamera och nu blev jag nyfiken på hur bilderna blir? :-D Kramis

#3 - Alice Lindström:

Roligt att läsa din sammanfattning!

#4 - Emelie:

Bra mål för nästa månad ♡ Lite nyfiken? Fick du biverkningar av staven? Funderade nämligen på en sån innan. Kram

#5 - Emma -/ shinesobright.blogg.se | foto | vardag | blivande mamma {närsomhelst nu!}:

Åh spännande månadssammanfattning. Får jag låna listan? :)

#6 - MALIN:

Actionkameran ser såååå häftig ut! Kram

#7 - Amanda:

Super kul att läsa!! Lycka till med dina mål <33

#8 - Julia Svensson:

Så kul att läsa!

#9 - My:

Kameran är så söt! Den passar perfekt med din jacka och täckbyxa som du köpte, snyggast i backen ;)

#10 - Sara:

Jag har läst Det, och ingen bok har fått mig att må så dåligt som den... Den gamla filmen har jag bara sett halva, tycker den var sjukt dålig. :P Klarade inte av att se trailern på nya filmen dock... ><

#11 - Tilda Barkselius:

Himla mysigt att läsa!!

#12 - Dixi Wonderland:

Hur kan du hata hösten? Bästa årstiden ju :D

#13 - Johanna Utterberg:

Tack för länkning och värsta peppkommentaren Julia, glad jag blir! <3 Väldigt kul och läsa din version också, bra metod att dricka prosecco när han inte kunde äta så mycket, det tyckte jag var helt rätt gjort av er :D

#14 - Emma Fernhagen:

Kul lista!
sv: Åh tack så mycket, kram:)

#15 - Carolina Thoor:

Love den här listan! :D

Sv; tack ska du ha. Tack snälla, betyder mycket <3
Nämen åh.. Tack snälla. Jag blir ju alldeles rörd här haha :'D <3

#16 - Hanna Karlsson:

Just nu att bli frisk men det känns ju lite tråkigt.... Det får bli att skratta mycket!

#17 - Carro:

åh skriver du en roman? :) spännande!

#18 - Madeliene:

Åh vilken bra lista! :)

#19 - Bella:

Ja om SD hade vunnit, då vet jag inte ens..

#20 - Alice:

Mysigt att ha ätit ute så mycket, och vilka bra mål för månaden! ^^

#21 - Boel:

Intressant lista att läsa :D

Mitt mål för oktober är att ta väl hand om mig själv och komma ihåg att stanna upp i "ekorrhjulet" och verkligen uppskatta det jag har :)

#22 - Gabriella :

Såå söt kamera!! 😍

#23 - E:

Rolig lista att sammanfatta månaden på! Älskar färgen på GoPron!

#24 - Emilia:

Rolig lista att sammanfatta månaden på! Älskar färgen på GoPron! Heja på dig att du lyckas hålla dig undan från allt godis!

#25 - Jennifer:

Låter som en bra månad :)

#26 - ullie:

hoppas alla målen gå i mål om man säger så . det har ju en tendens att ändras lite i bland. fin start på veckan kram kram

#27 - Ramona:

Vilket toppen inlägg :) Jag har några mål med oktober, det blir en sockerfri månad. Jag ska komma in i nya arbetsrutiner på nya jobbet, Jag ska klämma in mer promenader och yoga :) Det får nog bli bra så <3

#28 - Kattis:

Här kämpas det också med att få till regelbunden träning så det är något jag fortsätter jobba med under oktober. Sen är nästa mål som jag hoppas kan uppfyllas under oktober: nytt jobb.

#29 - Anita:

Härlig lista :D

#30 - Sussi:

Jag skulle gladeligen äta ute alla dagar i veckan men det är tyvärr ekonomin som sätter stopp för det ;) Det är så skönt att slippa att göra maten, framplockningen, bortplockningen och diskningen. Man kanske ska anställa en kock med kökspersonal? ;)

#31 - Matilda Berlin:

Minns själv hur mycket bättre det blev när jag tog bort p-staven. Hoppas det blir det för dig med!!
La upp mina mål igår, så nu kör vi och klarar det här =) Kram <33

#32 - Pauline Hurtig:

har aldrig druckit prosecco...

bra mål!

#33 - Finurliga fröken :

Att ta ut p-staven kan vara en bra idé. Jag klarar inte av hormoner alls. Mår så dåligt av det. Känner du nån skillnad i det psykiska måendet?

Jag tycker ju självklart inte att det är kul att höra att du inte mår bra men det är skönt att höra att man inte är ensam. Att veta att det finns andra som också mår dåligt. Kram

#34 - Daniella:

oktobermål är att börja blogga igen. :)

kom mitt brev fram till dej?

Svar: Yep, jag har fått ditt brev :-*
Ljuva Julia

Kommentera här
Upp