Julia och Erik tycker till... om höstmodet!

Jag vet inte om ni minns när jag och Erik delade våra åsikter om vårmodet och sommarmodet? Många gillade det, så nu kör vi en ytterligare omgång men givetvis med ett collage med HÖSTMODE! Vi har ibland helt olika åsikter och ibland är vi resolut överrens. Kolla in resultatet idag - it's fashion basher time:

This post contains adlinks from Adviral



1 / 2 / 3 / 4 / 5

Jacka Freaky Nation
Julia: Jag skulle inte köpa den här jackan - hade vi inte sådana när jag gick i typ åttan? Been there, done that, rejected it, not going back. Dessutom är den i äkta skinn - det känns inte så bra.
Erik: Helt okej, lite 70-tal.

Jeans Missguided
Julia: Jesus, det är ett hål större än mitt huvud på knät... trots att jag har bytt åsikt vad gäller farbrikstrasiga jeans så finns det väl en gräns! Nå, de var i alla fall billiga.
Erik: Pre-destroyed, suck... ser helt okej ut. 

Keps Military
Julia: Jag har aldrig fattat och hoppas att jag aldrig fattar grejen med dessa kepsar. De är helt enkelt inte snygga. Hoppas ni aldrig ser mig i sådan här!
Erik: Känns också lite 70-tal... hmmm... jag vet inte precis vem som skulle ha på sig den där... typ Emil i Lönneberga!

T-shirt med volang
Julia: Snygg t-shirt. Jag som ogillar volanger hade inte ens brytt mig om dessa då de ju är så små.
Erik: Ööh. Ganska intetsägande. Och vad fan är det som händer där nere? De där grejerna där nere ser ju typ ut som bläckfisksimgrejer.

Skor med fluff
Julia: Åh, jag fullständigt ÄLSKAR sådana här skor. Jag äger inga, men skulle vilja ha ett par i varje färg! Jag oroar mig lite över höst- och vintervädret här i Umeå... hur tror ni de skulle se ut efter en dag med hög luftfuktighet..? Men så sjuuuukt snygga!!!
Erik: Nej nej nej nej... nejnejenejenejen..nej nej. NEJ NEJ!


 

 Nå, få höra nu: vad tycker ni om våra åsikter? Håller ni med mig? Håller ni med Erik? Få höra!





The Ultimate Blog Plan

Älskar min nya "vigselring"! Maffigare får man söka efter! Hej, förresten. Idag jobbar jag (liksom jag gör varje måndag, tisdag och torsdag för de som typ fantiserar ihop andra grejer...), men igår var jag hemma och hade en trevlig söndag: jag såg Cloud 9 (en fånig Disneyfilm som jag älskar..!) och uppdaterad frysen med 20 L lingon (!!!).
 
 
När jag satt där i soffan och kollade på coola Dove Cameron så kände jag bara ett litet sting av aha-upplevelse. Jag har en ny plan kring den här bloggen... jag har nämligen köpt CGD The ultimate Blog plan och plötsligt fick jag bara en typ... idé. En ultimat bloggplan, för mig. Jag ska fnula lite mer, men jag återkommer till er som faktiskt är intresserade, så ska ni få höra hur bra det kommer bli!




Lite dinner under veckan, yez!

Den här veckan tänker jag testa en ny variant av veckans matsedel. För er som följer min blogg kommer skillnaden märkas, andra scrollar ändå friskt så jag tänkte att jag lika gärna kan testa. Förr har jag fotat och lagt upp bilder på mina middagar hela veckan. Men nu tänkte jag testa att lägga upp de måltider där jag faktiskt har lagat maten, detta med tillhörande recept. Så då kör vi: veckans tre tillagade måltider!
 
 
Gör såhär: Knåda ihop nötfärs med lika mängder salt och rosmarin (1 tsk för ~500g färs), samt lite svartpeppar och forma till stora, platta biffar. Hetta upp olivolja i en stekpanna så den blir riktigt het. Dräm på 100 gramsburgare i pannan i 3-4 minuter per sida. Under tiden: skölj och skiva silverlök, krispsallad, tomat och päron. Skiva även chèvreost tunt. Bygg burgaren och toppa med lite matyoghurt för extra krämighet. Som en go' kontrast tycker jag att ni ska rosta burgarbröden i brödrost eller stekpanna också. 
 
 
Gör såhär: Stek vitkål och morot mjuka i en stekpanna. Ställ åt sidan. Bryn nötfärs. Rör ihop en blandning av spiskummin, paprikapulver, oregano, tomatpuré, sambal oelek, honung och lite salt och peppar. Tillsätt i färsen med vitkål, morot och ca 2 dl vatten. Gegga ihop och stek bort vattnet. Tillsätt vispgrädde och krossade tomater. Reducera medan pastan kokar och servera sedan med lite (mycket) ost och grönsaker.
 
 
Gör såhär: Riv ingefära, ca 1,5 cm. Pressa en vitlöksklyfta. Tillsätt en matsked honung, en matsked japansk soja och saften från en halv lime. Skeda över marinaden på tinad laxfilé i bit. Sätt i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter. Servera med kokt ris, haricot verts, keso, sriracha och pressad lime. 

 Förutom detta har jag ätit en rullkebab, mannagrynsgröt och makaroner... Det vill säga måltider som inte har recept och inte gör sig så bloggvänligt på foton heller! Så vi kör dessa tre istället, goda måltider helt enkelt. Nästa vecka ska jag se till att dunka på med vegetariska recept, hoppas ni gillar det! 




Upp