Lite dinner under veckan, yez!

Den här veckan tänker jag testa en ny variant av veckans matsedel. För er som följer min blogg kommer skillnaden märkas, andra scrollar ändå friskt så jag tänkte att jag lika gärna kan testa. Förr har jag fotat och lagt upp bilder på mina middagar hela veckan. Men nu tänkte jag testa att lägga upp de måltider där jag faktiskt har lagat maten, detta med tillhörande recept. Så då kör vi: veckans tre tillagade måltider!
 
 
Gör såhär: Knåda ihop nötfärs med lika mängder salt och rosmarin (1 tsk för ~500g färs), samt lite svartpeppar och forma till stora, platta biffar. Hetta upp olivolja i en stekpanna så den blir riktigt het. Dräm på 100 gramsburgare i pannan i 3-4 minuter per sida. Under tiden: skölj och skiva silverlök, krispsallad, tomat och päron. Skiva även chèvreost tunt. Bygg burgaren och toppa med lite matyoghurt för extra krämighet. Som en go' kontrast tycker jag att ni ska rosta burgarbröden i brödrost eller stekpanna också. 
 
 
Gör såhär: Stek vitkål och morot mjuka i en stekpanna. Ställ åt sidan. Bryn nötfärs. Rör ihop en blandning av spiskummin, paprikapulver, oregano, tomatpuré, sambal oelek, honung och lite salt och peppar. Tillsätt i färsen med vitkål, morot och ca 2 dl vatten. Gegga ihop och stek bort vattnet. Tillsätt vispgrädde och krossade tomater. Reducera medan pastan kokar och servera sedan med lite (mycket) ost och grönsaker.
 
 
Gör såhär: Riv ingefära, ca 1,5 cm. Pressa en vitlöksklyfta. Tillsätt en matsked honung, en matsked japansk soja och saften från en halv lime. Skeda över marinaden på tinad laxfilé i bit. Sätt i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter. Servera med kokt ris, haricot verts, keso, sriracha och pressad lime. 

 Förutom detta har jag ätit en rullkebab, mannagrynsgröt och makaroner... Det vill säga måltider som inte har recept och inte gör sig så bloggvänligt på foton heller! Så vi kör dessa tre istället, goda måltider helt enkelt. Nästa vecka ska jag se till att dunka på med vegetariska recept, hoppas ni gillar det! 
|
#1 - Alice Lindström:

Varför ser allt så gott ut?? Kreativa saker du kommit på att laga, tack för tipsen!

#2 - Daniella:

gillade nog detta bättre faktiskt :D

#3 - Emma Fernhagen:

Åh så mycket gott!

#4 - Kim:

Fick pannkakor till frukost imorse några med nutella och några med citron och socker på.

Hamburgare blev jag sugen på nu, mina burgare består av någon form av ost, ska helt klart prova med chevre och päron nästa gång. Finns en chevreost med honung från Hugo Ericsson som är GUDOMLIG!!

Svar: Min man äääälskar den, men jag har aldrig testat! Jag har heller aldrig testat citron och socker på pannkakor, måste komma ihåg :D
Ljuva Julia

#5 - Netti Starby:

Åh vad gott allt ser ut och så himla bra tips! :-D Kramis

#6 - Johanna Utterberg:

Alltsåå åhhh vad gott allihop! Roligt med denna variant på middagsinläggen också och oj vad jag vill bjuda in mig själv till dig och dina måltider!! <3

#7 - elin:

Men åh så mycket gott!<3

#8 - Frida G Svensson:

men alltså flytta hem till mig och laga rosmarinburgare typ alltid!?

#9 - Sofia:

Woow! Ser ju suupergott ut!

#10 - Gabriella :

Åh så mycket gott! :D

#11 - Jennifer:

Men ååååhhh så gott :D

#12 - Carro93 ':

men mums!

#13 - Hanna Karlsson:

Alltså den där hamburgaren, tack för tipset. :-) Jag gillar att du skriver hur du lagar maten också. :-)

#14 - Emelie:

Mums! Du är grym i köket :) Kram

#15 - cecilia:

VAD GOTT!!!! :)

#16 - Amanda Jona [FOTOGRAF]:

Alltså åh så gott det lät med chévre och päron på hamburgare, har aldrig ens tänkt tanken! Måste testa!

Kommentera här
Upp