Rösta i Kyrkovalet 2017

Hej, idag bryter jag min bloggpaus som hastigast för att påminna om något viktigt som strax kommer inträda: kyrkovalet 2017. Det här är ett subjektivt inlägg med mina personliga åsikter. 
 
Alla som är medlem i Svenska Kyrkan får ett röstkort hemskickat i brevlådan och mellan 4/9-16/9 kan man förtidsrösta och den riktiga valdagen infaller söndag den 17/9. All information om era vallokaler kan ni googla er fram till eller läsa på ert röstkort.

Ni kanske inte bryr er ett skit om kyrkan. Men ni bryr er väl om vår nation? Ni MÅSTE gå och rösta på VAD SOM HELST utom Sverigedemokraterna (om ni nu inte råkar vara Sverigedemokrater, that is).
 
Jag, medlem i Svenska Kyrkan och Erik, ej medlem i Svenska Kyrkan ingick äktenskap 3/8 2013.
 
Vi måste stå upp för rättvisa och mångfald och kärlek och allas rätt till Gud. Det är bara 13% som röstar i kyrkovalet. Vet ni hur snabbt det kan gå illa? 

Så, vad gör ni? Är ni 16 år och äldre och med i Svenska kyrkan går ni och röstar på det parti du skulle röstat på i det riktiga valet eller om ni vill påverka ännu mer: gå till kyrkan och prata med de som finns representerade och se vad de vill driva i era lokala församlingar etc. Då kan du också namnrösta.
|
Kommentera här
Upp