They don't call it "fall" for nothing.

/Inlägget innehåller annonslänkar märkta*/
 
Den här höstlistan har jag omformat från originalet skapat av Anna María, en av alla våra fantastiska listskapare. Förra året gjorde jag EN ANNAN höstlista, som också är aktuell i hög grad fortfarande. Det här inlägget innehåller många länkar - de är till för att leda er till mina olika tips och funderingar. Om länken är en adlink är de märkta med stjärna.

Tre böcker du vill läsa i höst?

1.
Jag är rätt säker på att det blir Revolt* av Suzanne Collins.

2. Vi behöver nya namn* av NoViolet Bulawayo.

3. Den underjordiska järnvägen* av Colson Whitehead. 

 

Tre saker du vill göra i höst

1. Det skulle vara sjukt kul att gå på Ursäkta oss (ett dansperformance om identitetsskapande när man lever i Sverige med ett annat modersmål).

2. Flytta. Det är ingen hemlighet att jag hatar att bo där jag bor. Nu i september har vi dessutom fått badrum och kök vattenskadat at en vattenläcka från lägenheten ovanför. Det jag helst av allt vill är att bara få dra, ungefär var som helst utom här!

3. Jag skulle vilja träna och ta nya PB på gymmet, vilket inte lär vara så svårt i och med att jag bara tränat sedan i augusti. 

 

 

Tre platser du vill resa till i höst?
(varför skulle jag vilja resa..? Jag avskyr att resa. Däremot skulle jag gärna bara maaaagiskt befinna mig på nedan nämnda platser)

1. Zermatt i Schweiz för att åka bräda på glaciären. 

2. Kap Verde för att få sommarvärme och vackert väder (de har 350 soldagar om året där).

3. Paris i Frankrike. Där har jag bara varit en gång, vecka 44 den gången. Jag gick i åttan och var för ung för att uppskatta Paris in the rain... nu jävlar! På hösten kan jag bocka av så sjukt många "bildlärarmåsten" liksom.

Jag, Viktoria och Lars, första gången i Alperna. Vem hade trott att jag skulle få chans att åka dit hela fem ytterligare gånger!?
 

Tre tips att göra inomhus en regnig dag

1. Spela "Säg samma"*, "Det borde man ju veta"* eller motsvarande, ackompanjerat av tända ljus, spotify och stickade sockar.

2. Dricka något värmande på en golvpicknick (vare sig det är cognac eller en kopp te). Servera varma scones.

2. Gå på en sjuhelvetes shoppingtur. Ingen årstid har så snygga kläder* och så snygg inredning* att erbjuda som hösten, enligt mig. 

 
Tre saker du vill klä dig i den här säsongen?

1. Helst alla kläder som Blair Waldorf i Gossip Girl bär, men ack, den lilla plånboken strejkar.

2. Paper bag pants, crop top, vita sneakers och sådan säckig hobomössa.

3. Tjocksockar, stickade strumpbyxor och stickad klänning. Kanske en stickad halsduk till det!

 

Tre saker du vill du äta i höst?

Egentligen skulle jag kunna äta allt jag kan lägga vantarna på (jag råkar nämligen skriva och tidsinställa det här inlägget under stor påverkan av hunger). Men jag väljer följande:

1. En krämig potatis- och purjosoppa med pavé normandie.

2. En vindoftande gryta med kokta pärer och vinbärsgelé.

3. En riktig geggig mac n' cheese..! Helt utan grönsaker.

 

Tre saker du ser fram emot i höst?

1. Jag tycker fortfarande att det är ganska kul att fylla år, så det ser jag fram emot. Det blir liksom skäl att träffa de man inte träffar lika ofta eftersom det "bjuds in" på ett annat sätt än "hej, ska vi hänga?".

2. Jag ser fram emot att de kommande tre månaderna färdigställa min diktsamling och färdigställa skelettet av min roman.

3. Men i övrigt ser jag mest fram emot 30/11 - höstens sista dag. Då tar hösten äntligen slut. Jag hatar hösten.

 

Tre saker du lyssnar på i höst?

1. Tips på podcast: My dad wrote a porno - en hysterisk podcast där tre vänner läser högläsning ur en av deras föräldrars egenskrivna och självutgivna erotiska roman(er), med fnissiga och vassa kommentarer från de uppläsande. Det är inte romanen som är det bästa utan de obekväma reaktionerna från författarens son som är roligast! I måndags var sista avsnittet av tredje säsongen, men det kommer en fjärde, så dags att lyssna ikapp allihopa!

2. Tips på ljudbok: Holes/ Ett hål om dagen av Louis Sachar. Jag läste den på engelskan när jag gick i sjuan. Nu i år läser sjuorna på Språkskolan den. I Canazei lyssnade jag på den på svenska via Storytel och när jag drar till Ischgl i vinter ska jag göra det igen.

3. Tips på musik: Bortglömda eller för vissa kanske aldrig upptäckta Infected mushroom. Psykedeliskt och förfärligt och så, men lite härligt att svampa bort den här hösten, helt utan toppisar. 


 

Vad ser du fram emot att göra i höst?

Spel, Sällskapsspel | |
#1 - Daniella:

Vill du åka nånstans i höst? Wizzair har sjuka erbjudanden, eftersom vi bor i olika delar av landet behöver vi ju inte resa tillsammans men kan mötas upp på plats!

Svar: det är sååå fint av dig att fråga, men ack, jag har köpt en resa till Alperna vecka 5 så jag har typ 30 kronor... hehe...
Ljuva Julia

#2 - Felicia:

härligt med en höstlista :D

#3 - Kim :

Set så mycket fram emot härliga krispiga promenader med barnvagnen. Varmchoklad och någon god kaka efter en skön promenad.
Scones, te och långa frukostar på helgen med mannen och bebis nöjd i babysitter.
Regn och rejäla oväder när man inte behöver gå ut.
Att hitta rutiner så jag får tid och lust att läsa böcker.
Att hitta tillbaka till min kropp, orka bygga upp den och förhoppningsvis någon dag vakna upp utan smärta.

Svar: Du har mycket att se fram emot och jag hoppas att det här blir hösten det händer :D Jag vill också ha lust att läsa böcker, just nu lyssnar jag på en herrans massa ljudböcker för tiden finns för min del :D
Ljuva Julia

#4 - Hanna Karlsson:

Jag ser fram mot att börja en utbildning i höst. Det händer grejer kring min pilates. Äntligen, liksom, som jag väntat på det!

#5 - Norahsmamma:

Vilken rolig lista och kul att läsa din svar!

#6 - Biggeros:

Jag har även läst Holes och mina barn🤗
Tack för bra tips på kläder och inredning. Gillar ditt tips med på en mustig soppa. Det blir nog ett nytt spel till Jul igen. Varje år ber jag barnen att köpa ett nytt spel inför julhelgen. Det har liksom blivit tradition. Du får väl börja att sticka dina egna sockor och kläder. Bra sysselsättning under den dystra hösten 🤗
Kram

#7 - elin:

Kul läsning!<3

#8 - Hanna:

Hehe ja vissa gillar de också :D de ända ja tycker med naturell kvarg är att de är så tjockt :o

#9 - Ida:

Gud va mysigt med golvpicnic! Aldrig haft det. Kanske ska äta frukosten på en filt på golvet imorgon 😂 Jag gillar hösten. Mer tända ljus och inga krav på att vara ute även om jag gillar det. Borde börja på gym men orkar verkligen inte :( Ser mest fram emot att fota alla vackra färger :)

#10 - Alice Lindström:

Vilket roligt inlägg :)

#11 - Finurliga fröken :

Åh jag som älskar listor måste ju sno den här!
Jag ser fram emot att sitta under en filt i soffan med en virkning i händerna, lite tända ljus och kolla på serier. Och att få mysa i soffan med sonen till en film.
Kram

#12 - Jennifer:

Jätte härlig lista 😃
Jag ser fram emot alla äventyr med sonen och gubben min 😃😃

#13 - Alice:

Härlig lista, Paris vore ju underbart! Själv ser jag mycket fram min Kina-resa, hihi. ^^ Eller den kanske räknas mer som i vinter än höst då den är i november, haha...

#14 - madabouttea.se:

Jag har med tänkt att göra någon form av höstlista :3

#15 - Louise:

Rolig lista! Det är ju så mysigt med höst! :D

#16 - ellenlundis:

Va tråkigt att ni har fått en vattenläcka :/ Har varit med om de själv.. när jag bodde fortfarande hos mamma o pappa. Inge kul alls..

Kommentera här
Upp