Vad finns i min väska? (förslag #1 mycket text)

Axelväskan kommer från Roliga Prylar.

Äntligen har jag kommit mig för att rensa ut alla kvitton och gamla halstablettspapper från min väska. Efter att ha plockat upp den nya skönheten ovanför kände jag att det var dags att sommarstäda lite. Nu har jag bara det jag alltid behöver, vilket är följande:

 
Färgpennor: Jag har diverse tuschpennor, färgpennor och bläckpennor i ett silverfärgat glasögonfodral med mig var jag än går. Dels för att jag är bildlärare och aldrig vet när andan faller på och dels för att min kalender har inslag av målarbok i sig.
 
Kalender: Kalendern för 16/17 är en urtjusig mintfärgad historia med guldfoliering. Ni kommer få se ett mer detaljerat inlägg om den så småningom eftersom jag är så stolt över den, men tills vidare behöver ni bara veta att den är sagolik.
 
Deodorant: Jag har hamnat i en andra pubertet och är därför jämt svettig. Minsta ansträngning lämnar fläckar, ett problem jag aldrig tidigare lidit av. 
 
Solglasögon: Tiden är inne för att vara beredd. Solen är underbar, men jag vill inte riskera spänningshuvudvärk av att kisa med ögonen i ljuset. Därmed är solgasögonen ordentligt nedpackade.
 
Mobiltelefon med plånbok: Mina fickor är för små för att ha mobilen i, så den finns alltid i väskan. I plånboksdelen har jag ett ICA-kort, ett VISA-kort och ett körkort.
 
Hörlurar: Jag har alltid med mig minst ett par hörlurar, dessa är tjusigt utsmyckade med pärlor. Dessa används till att lyssna på ljudböcker på väg till jobbet eller musik under planeringstiden.
 
Tuggummin: Eftersom jag är en stor kaffedrickare så luktar jag dito ur munnen om jag inte späder ut det med mint. Halstabletter vanligtvis, men just nu en burk tuggummin.
 
Plåtburk med hygienartiklar: Jag fick en tjusig burk när jag handlade hygienartiklar för länge sedan och jag har burit den med mig sedan dess. Det känns nästan lyxigt helt plötsligt.
 
Läppstift och fickspegel: Det här är ett förhållandevis nytt beroende. Jag har bara använt läppstift i ungefär ett år, men sedan jag började med det är det omöjligt att gå tillbaka till klibbiga läppglans.
 
Pillerask: Eftersom jag har en del sjukdomar, allergier och åkommor bär jag med mig en pillerask med ett urval av "vid-behov-medicin" för allergi och magproblem.
 
Handkräm: Torra händer brukar rätta till sig under sommaren, så den här delen ur väskan kanske snart byts ut mot något annat. Men än så länge är jag i behov av att smörja händerna titt som tätt. Alltid redo!
 
Våtservetter: Jag gillar att tvätta händerna och upplever ibland att händerna känns smutsiga. Så när jag får den känslan utomhus eller i bilen vill jag kunna göra en fusktvätt med våtservetten innan jag har tillgång till ett handfat med tvål och vatten.
 
Vad har ni i väskan?

Allmänt | |
Upp