Vad drömmer du om, egentligen? (förslag #1)

Den här sommaren har varit omtumlande på många sätt. Jag inledde den med att gå från utbränd till semester med noll chans till arbetsträning. Det är tur att andra instanser finns där och hjälper en i det här: de ser till att jag motionerar, kommer mig iväg på skoj och även att jag rapporterar alla studier och arbetssökande. Det ingår liksom, även om man ska stanna på jobbet man var på när man blev sjuk - man ska hålla alla portar öppna, för rätt vad det är så är man frisk och vill jobba eller plugga igen, men utan möjlighet för att man inte sökt något under sjukskrivningen.
 
För mig som har jobbat som lärare i så många år är det verkligen en djungel där ute, det fungerar liksom inte som när jag var ung och sökte sommarjobb genom att knacka på dörrar och lämna ut CV i pappersform och hoppas att man charmat in sig. Först trodde jag att det var krångligare nu, men nej, själva sökandet är mycket enkelt. Man kan liksom ladda upp ett CV online och så matchas arbeten som passar. 
 
 
Om det nu bara vore lika lätt att veta vad man vill med livet som att ladda upp adekvata dokument. Jag fyllde i en lista för ett tag sedan, i och med den stressrehab jag ska gå i höst. En fråga var ungefär "om du blev fullt återställd imorgon, vilket jobb skulle du då söka?". Det enkla svaret hade förstås varit lärare - jag har det bra som lärare och jag är väl förtrogen med allt vad det innebär... men drömmen, är det läraryrket? Jag klickade i rutan som hette "annat". Men vad detta "annat" är - när lär man sig det? Hur vet man det? Och hur bombastiska drömmar får man ha? 
 
 
Det är en djungel att vara ung och ny på arbetsmarknaden och det är ett aber att vara sjuk från något man gillat så mycket. Det river i mitt inre. Så hjälp mig med att berätta era drömmar: om du var fullt frisk, vad hade du då drömt om att jobba med? 
Allmänt | |
Upp